Mersinli Sporcu Türkiye'yi Zirveye Taşıdı Mersinli Sporcu Türkiye'yi Zirveye Taşıdı

Kadri Duman

Geçtiğimiz yıllarda ışıklandırma sorunundan dolayı Mersin Üniversitesi öğrencisi Melisa Edik KYK Kız Yurdu önünde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.
Yaşanan kaza nedeniyle öğrenciler, aynı durumu yaşamaktan korktuklarını ve yıllardır süren ışıklandırma problemine çözüm bulunmadığını vurguladılar. 
2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler, yurt sonuçlarının açıklanması ile birlikte yurda giriş yapmaya başladı. 
Mersin KYK Kız Yurdu'nda kaydı tamamlanan bir öğrenci, "KYK yurtlarının güvenli alan olması gerekirken, yurt önünde yaşanan bu talihsiz olay her öğrencinin başına gelebilir" sözlerine yer vererek yurdun tehlikeli yollarından dolayı endişe ettiğini söyledi.
Mersin Üniversitesi öğrencisi Ayşe Yılmaz " Işıklandırma sorunu daha önce defalarca dile getirildi. Ancak sesimizi duyan olmadı. Arkadaşımız canından oldu. Önlem alınması için illa bir can mı gitmeliydi? Sesimizi duyun artık! Başka arkadaşlarımızın başına gelmeden önlem alınmasını talep ediyorum" dedi. 
 

Kaynak: Kadri Duman