HABER:Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN


Mersin'de vatandaşlar mamamatik hizmetinin olması gerektiğini ve bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Havaların sıcak olmasıyla hayvanların daha da zor günler geçirdiğini ve bazı hayvanların sıcaktan ve açlıktan dolayı öldüğünü söyleyen Anıl Duman, 'Bütün şehirde bu projeler var biz de niye yok anlamıyorum. Hem çevreyi korumuş olacağız hem de hayvanların karnını doyurmuş olacağız. Mersin çok güzel bir kent böyle projeleri arttırmalı. Çünkü hayvanlar zor durumda, açlıktan ölen kediler ve köpekler var. Bir an önce mamamatik projesini bu güzel şehre kazandıralım' dedi.


'SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM'


Sokak hayvanlarına sahip çıkılmasına değinen Beril Deynek, 'Sokakta yaşayan dostlarımızın refahı için el ele verelim, onlara sıcak bir yuva hissi yaşatalım. Vatandaşlarda çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak diğer yandan da sokakta, su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayata geçirsinler belediyelerimiz. Cadde üstünde, belirli parklarda, sahillerde yapılabilir. Mamamatik; pet şişe, cam şişe ve metal kutular içine atıldığında mama vererek sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlıyor. Bu proje çok güzel olur hem böyle düşünceli projeler bu kente canlılık kazandırabilir' diye konuştu.


BELEDİYELER MAMAMATİK PROJESİ YAPSIN


Yurttaşlar, mamamatikleri kullanarak hem can dostların beslenme ve su ihtiyacını karşılanabileceğini hem de çevrenin korunmasına katkı sağlayabileceğini söyleyen Rıfat Yurt, 'Can dostlarımıza ve çevremize olan duyarlılığımıza eklemiş oluruz böyle güzel bir projeyi. Bu projeyle hem sokaktaki dostlarımıza katkı sağlamayı hem de sıfır atık bilincinin gelişmesini amaçlayabiliriz. Mersin'de bence kalp ısıtan bir görüntü olabilir. Öncelikle belediye başkanlarıma seslenmek istiyorum; lütfen bu hayvanlara mamamatikler koyun, şehrin belirli noktalarına nasıl geri dönüşüm kutuları mevcutsa o dönüşüm kutularının yanına bir mamamatik de koyun bu hayvanlar da aç kalmasın. Ama kaliteli mama çok önemli bunu da söylemeden geçemeyeceğim' ifadelerini kullandı.


'HEM VATANDAŞLARDA FARKINDALIK OLUŞTURULUR, HEMDE HAYVANLARIN KARNI DOYAR'


Yurt, 'Sokaktaki canlarımızın mama ve su ihtiyacını karşılamak için mamamatik projesi biran önce bu kentte yaygınlaşır . Hem biz vatandaşlarda bir farkındalık oluşturulur hem de sokak hayvanlarının artan mama ve su ihtiyacını karşılamaya yönelik güzel bir çalışma olabilir. Belediyelerimiz sokak hayvanları ile ilgili yeni adımlar atsın. Yakın zamanda hayata geçirilmesini temenni ediyorum. Belediyemizin görevi can dostlarımızın hep mutlu olacağı bir kent inşa etmek olmalı' dedi.

İş İnsanı Aziz Akgül’ün Eşi Muhabet Akgül Hayatını Kaybetti İş İnsanı Aziz Akgül’ün Eşi Muhabet Akgül Hayatını Kaybetti

Editör: Haber Merkezi