Gündem

Mersin MHP'den İddialı Kongre

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi'nde yerel seçimler için start verildi.

Abone Ol

Coşkulu geçen kongrede Cumhur İttifakı'nın önemine değinilirken yerel seçimler için iddialı mesajlar verildi.

Edip Buran Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, MHP Genel Başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Toroslar Belediye başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Akdeniz Belediye başkanı Mustafa Gültak, Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Ak Partili vekiller; Havva Sibel Söylemez, Ali Kıratlı ve Mersin MHP teşkilatının üyeleri ve delegeleri katılım sağladı.

MHP, büyükşehirle beraber Mezitli ve Tarsus'u da istiyor

Gerçekleşen kongrede konuşma yapan MHP genel başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, önümüzdeki yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Tarsus Belediyesi ve Mezitli Belediyesi'ni de alacaklarını söyledi. Yıldırım, 'Biz yolumuzda kararlıyız. Önümüzde yerel seçimler var. Biz yerel seçimlerde açık kalmış 3 hesabımızı kapatacağız. Bu 3 hesap; Büyükşehir belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Mezitli Belediyesi'dir. Cumhur İttifakı'mız 15 Temmuz'dan bu yana beraberdir. Bu beraberliğimiz yerel seçimlerde de devam edecek' diye konuştu.

Yıldırım: 'İyi Parti, CHP'nin arka bahçesidir'

MHP Mersin 14. Olağan Kongresi'nde konuşan MHP Genel başkan yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhur İttifakı partileri için birlik ve beraberlik mesajı verirken Millet İttifakı partilerinden İyi Parti'ye yüklendi. Yıldırım, 'İyi Parti CHP'nin arka bahçesidir' diyerek, 'İyi Parti, CHP'nin arka bahçesidir. Meral Akşener'e sorabilirsiniz İyi Parti neden kuruldu diye ? Bu bir projedir. İyi Parti, CHP'yi iktidar yapmak için kurulmuş bir partidir. Başka amaçları yoktur. 3 seçime girdiler ve hep CHP ile hareket ettiler. CHP'ye belediyeler kazandırdılar. CHP'yi iktidar yapalım dediler. CHP'nin oy olarak yüzde 25'i geçemediğini gördüler ve sağ seçmenden sola oy alabilmek için İyi Parti'yi kurdular. CHP ne derse İyi Parti'de onu yapar' açıklamalarında bulundu.

İl başkanlarından birlik pozu

MHP Mersin İl başkanı Serdar Soydan ve Ak Parti Mersin İl başkanı Adem Aldemir, kongrede birlik pozu verdi.

MHP 14. Olağan İl Kongresi'nde MHP ve Ak Partili il başkanları Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak el ele poz verdiler. MHP İl başkanı Serdar Soydan, 'Cumhur İttifakı ile gücümüze güç katacağız' diyerek, 'Milliyetçi hareket Partisi kongreleri sıradan buluşmalar değildir. Beraberliğin olduğu kutlu buluşmalardır. Diğer ilçelerimizde gerçekleşen kongrelerimiz de bu bilinçle gerçekleşmiştir. Bizim partimiz gücünü Türk milletinden alır. Cumhuriyet'in yeni yüzyılında Cumhur İttifakı olarak gücümüze güç katacağız. Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz. Hedeflerimiz büyük ve Mersin için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

'4 büyük projeyi tamamlayacağız'

Gerçekleşen İl Kongresinde konuşmacılardan biride MHP Mersin milletvekili Levent Uysal'dı. Uysal, Mersin'de yapılacak projeler için tarımı, turizmi ve lojistiği güçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayarak, 4 büyük projenin tamamlanma sözünü verdi. Uysal, 'Çukurova Bölgesel Havalimanı, Pamukluk Barajı, Çeşmeli Otoyolu, Mersin Tarsus Kazanlı turizm bölgesi projelerini tamamlayacağız' şeklinde konuştu.

Tollu: 'Kongremiz yerel seçimler için bir zemin hazırlığı olacak'

Kongrenin ardından gazetemize konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kongrenin önemine değindi. Başkan Tollu, 'Kongrede atmosfer mükemmeldi. Katılım oldukça yüksekti. İnsanlar coşkuluydu. Şu ana kadarki en güzel kongrelerimizden biriydi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu kongre yerel seçimler için bir zemin hazırlığı olacak. Bizlerse projelerimize devam ediyoruz. 2019 seçimlerinde vatandaşımıza ne vaat ettiysek fazlasını yaptık. Bundan sonra da vatandaşımızın yanında olacağız, vatandaşlarımız için hayırlı projeler üretmeye devam edeceğiz'