HABER: Hayrettin ACAR

HDP Mersin İl Örgütü ile Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri, Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitirenlere adanacak 2023 yılı Nevruz programının startını verdi. Nevruz Tertip Komitesi Sözcüsü Özgür Çağlar, bu yıl ki Mersin Nevruzu'nun 19 Mart Pazar Günü Akdeniz ilçesi Tırmıl Miting Meydanı'nda yapılacağı bilgisini paylaştı.

'Nevruzumuzu depremde yaşamını yitirenlere adıyoruz'

Nevruz'un bin yıllardır özgürlük günü olarak karşılandığını ifade eden Çağlar, 'Ancak bu yıl ki Nevruz'u 6 Şubat'ta meydana gelen depremin acısıyla karşılıyoruz. Tüm illerimizde olduğu gibi Mersin'de de bu yıl gerçekleştireceğimiz Nevruzumuzu, depremde yaşamını yitirenlere adıyoruz' dedi.

'Halklarımızın ortak taleplerini de bir kez daha meydanlardan haykıracağız'

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

11 ilde büyük yıkıma ve on binlerce insanın ölümüne neden olan depremin ağır etkilerinin halen sürdüğünü söyleyen Çağlar, 'Nevruz'u bayram havasında değil ancak Nevruzun ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yas havasında gerçekleştireceğimiz Nevruz'da halklarımızın ortak taleplerini de bir kez daha meydanlardan haykıracağız. Yıllardır ağır tecrit altında tutulan Sayın Öcalan'ın tarihsel rolünü oynaması için üzerindeki ağır tecridin bir an önce kaldırılmasını ve tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü bir kez daha talep edeceğimiz 2023 Nevruzunu aynı zamanda önümüzdeki seçimde mevcut iktidarı alaşağı etmenin müjdesi olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz' diye konuştu.

'Halklarımızı Nevruz alanında beraber olmaya davet ediyoruz'

Çağlar, son olarak, 'Demokrasi, adalet ve özgürlük karşıtları bu Nevruz'a baktığında değişimin resmini, halkların umudunu, birliğini ve dayanışmasını görecektir. Nevruz'un ruhu ve ortaya çıkaracağı büyük irade, 14 Mayıs'ın büyük değişim ruhuna dönüşecek ve ülkeyi mutlaka ama mutlaka değiştirecektir. Bütün bunların sinyallerini halkımızla birlikte Nevruz meydanında vereceğiz. Bir kez daha bütün halklarımızı Nevruz alanında beraber olmaya değişimin öncüsü olmaya davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi