Kadri Duman

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen RESLOG Türkiye Projesi kapsamında gerçekleştirilen yeni eğitim, Mersinli tarım ve gıda sektörü temsilcilerini AB Yeşil Mutabakatına uyum sürecine hazırlamak amacıyla düzenlendi. Eğitim, Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil'in yönetiminde, MTSO Atölye 1886'da gerçekleşti.

Katılımcılar, Paris İklim Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatının yanı sıra AB Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması hakkında detaylı bilgiler edinirken, Türkiye'nin tarım ve gıda ürünlerinin AB pazarına ihracatındaki olası etkileri üzerine değerlendirmelerde bulundular. Eğitimde ayrıca, iklim değişikliğinin ürün çeşitliliği üzerindeki potansiyel etkileri, su yönetimi stratejileri ve düşük su tüketimi gerektiren ürünler konuları da ele alındı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Çaltıbozkır’daki Asfalt Çalışmalarını İnceledi Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Çaltıbozkır’daki Asfalt Çalışmalarını İnceledi

AB standartlarına uyum sürecinde karşılaşılan zorluklar ve yeşil dönüşüm için proje ve finansman imkanları da katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı.

Kaynak: Kadri Duman