Ahmet Sütcü

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak için geliştirdiği "Mersin Teksin" mobil uygulamasında önemli bir sorun yaşanıyor. Uygulamanın otobüs takip özelliği, son üç gündür çalışan araçları ve araçların güncel konumlarını göstermiyor, bu da vatandaşların otobüslerin ne zaman ve nereden geçeceğini takip edememesine neden oluyor.

Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi

Mersin Teksin uygulaması, özellikle otobüslerin konumlarını ve tahmini varış sürelerini vatandaşlara sunarak, günlük ulaşım planlamalarında büyük bir kolaylık sağlıyordu. Ancak son günlerde yaşanan teknik sorunlar, hem günlük işlerini planlamakta olan vatandaşları hem de toplu taşıma hizmetlerine bağımlı olanları olumsuz etkiliyor.

"Mersin Teksin" uygulaması, "Tek Noktadan Çözüm Merkezi" sloganıyla ve "Türkiye’nin en kapsamlı belediye mobil uygulaması" olarak tanıtılmıştı. Uygulamanın, otobüs saatlerini ve durak bilgilerini öğrenme gibi en çok kullanılan özellikleri, yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle işlevsiz hale geldi. Bu durum, günlük işlerini planlamaya çalışan ve toplu taşıma hizmetlerine bağımlı olan Mersinlileri olumsuz etkiliyor.

Mersin Buyuksehir Belediyesi Mersin Teksin Uygulamada 1

Kaynak: Ahmet Sütcü