Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret etti. Başkan Seçer, ziyarette MTSO'nun yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Seçer'i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Seçer, MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Çakır'a ve yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, görevlerinde başarılar diledi.
Mersin'in ticaret kenti olarak anılan bir kent olduğunu kaydeden Başkan Seçer, şunları dile getirdi:
'Sanayimizin de son zamanlarda özellikle lokasyon özelliği jeopolitiği, jeostratejisi bu bölgeye yönelik bütün sektörlerde faaliyet gösterilebileceğini gösteriyor. Çok önemli bir nüfus artışı var. Bizim resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı. Ama en son bana gelen kayıtlarda, yabancı menşeili ya da statülü 300 bin kişi var. Şubat ayının başından itibaren bölgeye 400 bin depremzede kardeşimiz geldi. Su tüketiminden evsel atık miktarının artmasına, trafiğin yoğunlaşmasına kadar somut verilerle ben bunu hep dile getirdim. Ama sanıyorum hala burada 200 bine yakın yurttaş var. Kayıtlı yabancı insan 300 bin ve 200 bin depremzede, 100 bin de kayıt dışı olmak üzere 600 bin ediyor. 2 milyona yakın nüfusunuz var. Toplam 2.6 milyon. Her alanda, biz bunu görerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer kurumların yapması gereken yatırımların geciktirilmeden kentimize kazandırılması gerektiğini görüyorum. Bu süreç bizi buna zorluyor. 5-10 yıl sonra; 'Biz ne yaptık bunları göremedik' dememek için bunları yapmak zorundayız. Bunun için de finansmana ihtiyaç var.'
Pamukluk Barajı'nın bir an önce yapılması gerektiğini yineleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti:
'Seçim öncesinde 'Pamukluk Barajı DSİ yapacak, belediye yapacak' münakaşası oldu. Ben hiç tartışmaya girmedim. DSİ benden önceki yönetimle protokol yapmış ama yapılmamış. Buna finansman lazım. Sen bana İller Bankası'ndan kapıları açacaksın ki ben bunu yapacağım. Ya kapılar açılsın ben yapayım ya da DSİ yapsın.'
Bayram boyunca yaylaları gezerek vatandaşlarla bir araya geldiğini kaydeden Seçer, alınan tedbirler neticesinde hiçbir yerde su sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çekti. Seçer, 'Şu anda biz SCADA Sistemi'ni kurmasak, yani böyle bir odada sistemi izlemesek her an sıkıntı yaşayabiliriz. Bunların hızlanması lazım, iktidar kimdir, belediye başkanı hangi partilidir seçim bitti, tartışma bitmiştir' dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmaların hiçbirinde seçimi düşünmediğini, Mersin'in gereklerinin ölçüsünde hizmet yaptığını ve yapmaya devam edeceğini dile getiren Seçer, MTSO ile iş birliği yapmak istediklerini vurguladı. Başkan Seçer, şunları aktardı:
'Bunu çok daha geniş zamanda, çok daha geniş platformlarda konuşmak isterim. Biz her zaman iş birliği yapmak istiyoruz. Yani hazırız demiyorum, biz yapmak istiyoruz. Bu çağrım önemlidir. Başarılar diliyorum Sayın Başkanım, nezdinizde tüm arkadaşlarıma başarılı çalışmalar diliyorum. Her zaman bir telefon kadar yakınız. Ne zaman bir araya gelmemiz gerekiyorsa, bir konu hakkında değerlendirme yapacaksak dersimize çalışırız, otururuz, konuşuruz. Tekrar teşekkür ederim. Hayırlı olsun.'
Yeni MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da Mersin için tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:
'Birlik, beraberlik mesajı vermemiz lazım. Ticaret Odası'nın projelerle konuşulması lazım. Yeni bir sayfa açıldı. Tüm kurumları kucaklayarak siyaset üstü olacağız. Ben bir siyaset düşünmüyorum. Oda ile başladık, oda ile de bitireceğiz. 'Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak' dedik. Büyük bir fırsatımız var. Bu fırsatı değerlendireceğiz ve hemen kurumları kucaklayarak işe başlamamız lazım. Büyükşehir Belediyesi bizim için en önemlisi. Sizlerle beraber yapacağımız çok işlerimiz var. Zaten başlamış ve devam ettiğimiz projelerimiz var. Biz siyaset üstü olduğumuz için bazı köprü vazifesi görmemiz ve lobi yapmamız gereken işlerde buradayız. Bunlar hükümet kanadı ya da diğer taraflar olabilir. Vali Bey'e de söyledik, ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber şehir için buradayız. 3,5-4 senemiz var. 'Şu işleri yaptık' diyeceğimiz projeler olması lazım. Standart gideceksek bize yakışmaz diye o heyecandayız. Biz de varız. Çünkü önümüzde çok ciddi sorunlar var. Artık sonuç alacak projeler yapacağız. Biz de yanınızdayız. Sizlerle daha sık görüşmemiz gerekiyor. Gerçekten çok ciddi bir iklim sorunu var. Tarımla ilgili hangi bölgeye nasıl adaptasyon yapabiliriz ona çalışmamız lazım. İşçilikle ilgili, göçle ilgili sorunlarımız var. Dinamik bir şekilde yanınızdayız. Şehri beraber kucaklamamız lazım. Ben'i kaldırdık. 'Nerelisin hemşehrim'i kaldırdık. Biz Mersinliyiz, Mersin için buradayız. Hep 'biz' diyeceğiz. İnşallah güzel şeyleri birlikte yapacağız.' (anka)