Gündem

Mersin Uluslararası Müzik Festivali eleştiri yağmuruna tutuldu!

Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinliğinin gelir-gider bütçesi merak konusu oldu. Festivalin neredeyse hiç ses getirmediğini düşünen vatandaşlar, bunca sponsorlarla ve belediyelerce alınan desteğin nereye ve kimlere harcandığının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyor.

Abone Ol

'Gelir giderleri çıkıp açıklayın' Bu yıl 21. düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali adeta sönük geçti. Sosyal medyaya düşen görüntüler festivalin sessiz sedasız geçtiğini sözler önüne serdi. Yerel basının da göz ardı edildiği sosyal medyada gündem olurken basın ile iletişim zayıflığının böyle sonuçlar doğuracağını da göstermiş oldu. Etkinlik vatandaşlar tarafından adeta eleştiri yağmuruna tutuldu ve etkinliği düzenleyenlerin en kısa zamanda kamuoyu önüne çıkıp gelir gider bütçelerinin son kuruşuna kadar açıklanması gerektiğine vurgu yaptı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinliğinin gelir giderlerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi (500.000TL maddi destek) başta olmak üzere ilçe belediyelerin odaların maddi destek verdiği, birçok kurumun da sponsor olduğu bu etkinliğin Mersin özelinde olmak üzere tüm Türkiye'de hatta ses getirmesi beklenirken sessiz sedasız geçmesi sanatseverleri de derinden üzdü.

Sosyal medyada, etkinliğin yeteri kadar tanıtılmadığını ve yerel basın ayağını oluşturan iletişim kanallarının yeteri kadar kullanılmadığı yönünde eleştiriler gelirken etkinlikten paylaşılan fotoğraf kareleri de bu eleştirilerin doğruluğunu ortaya çıkardı.

Sosyal medyadan eleştiri yapan Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan, 'Etkinliği düzenleyenler en kısa zamanda kamuoyu önüne çıkıp gelir gider bütçelerini son kuruşuna kadar açıklamak zorunda. Aksi takdirde bir daha katkı yapacak kurum bulamayabilirler ve festivalin geleceğini tehlikeye atarlar' dedi.

Etkinlik adeta eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medyadaki bazı eleştiriler şöyle:

'Kimlerin, hangi kurumların ne katkıda bulunduğunu merak ediyoruz...? Aksi halde sorgulayıp yorumlayamıyoruz.

'Sadece sanatçıya üzülüyorum.'

'Hangi yönden ele alsak? Sanata, müziğe, Caza ilgisizlik mi? Duyuru yetersizliği mi? Nevzat Comlek abimizin dediği gibi, yerin uygun seçilmemesi mi? Bana sorarsanız 35 km gidiş, 35 km dönüş = 70 km x 2,5 TL /km = 175 TL maliyet'

'Ne zaman nerede kimlerin katılımıyla yapıldı ve neden tanıtım yapılmadı sorularının muhatabı kim acaba'

'Haberimiz bile olmadı'

'Bilboardlara reklam vermeyle bu iş olmaz. Festival öncesi şehrin belirli noktalarında tanıtım için konserler verilmeli, basın toplantıları yapılmalı, televizyon kanallarında ve radyolarla festivalin tanıtımları için proğramlar yapılmalı… Bunu komite üyeleri düşünemiyor mu? Her sene bunca emek, bunca paraya yazık değil mi…?'