Ahmet Sütcü

"Duygu Mandalası" ile Çocukların Duygularına Renkli Bir Yolculuk "Duygu Mandalası" ile Çocukların Duygularına Renkli Bir Yolculuk

Tören, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi'nin öğrenci odaklı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak, üniversitenin bu doğrultuda yürüttüğü ve planlanan projelerden söz etti. "Üniversitemiz, öğrenci memnuniyeti ve akademik başarı anlamında önemli bir yükseliş içinde. Ancak hedeflerimize ulaşmak için daha yolumuz olduğunu biliyoruz" diyen Prof. Dr. Yaşar, üniversitenin kendi yemek üretimini yaparak öğrencilere kaliteli ve uygun fiyatlı yemek sunmanın önemine değindi.

Prof. Dr. Yaşar, sağlık alanındaki atılımları da dile getirerek, “Yeni bina ve teçhizatlarla sağlık alanında hızlı ve kaliteli hizmet parolasıyla ilerliyoruz” dedi. Ayrıca, üniversitenin bilim, teknoloji, sanat ve spor alanında üretilen projelerle evrensel bilgiye katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

60+ Tazelenme Üniversitesi Mersin Üniversitesi Kampüsü'nün açıldığını ifade eden Rektör Yaşar, yaş almış bireylerin toplumsal hayata aktif katılımını destekleyen sağlıklı yaş alma akademisinin kurulduğunu söyledi. Üniversitenin yaşam boyu öğrenmeye verdiği önemi vurgulayan Rektör, bu akademik yıl içinde Türkiye'nin en modern Denizcilik Fakültesi Binası'nın açılacağını duyurdu.

Üniversitenin sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar attığını belirten Prof. Dr. Yaşar, yakın zamanda üniversitenin kendi enerjisini üretecek projeyi hayata geçireceklerini ve bu açılışı gururla gerçekleştireceklerini söyledi. Tören, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar'ın yeni akademik yılın başarılı ve verimli geçmesi dilekleriyle sona erdi.

Kaynak: Ahmet Sütcü