Özel Haber

Mersin Üniversitesi 5. Uluslararası 6. Ulusal Doğum Sonu Bakım Kongresi Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde, 17-20 Ekim tarihleri arasında Mersin Altınorfoz Hotel’de gerçekleştirilen 5. Uluslararası ve 6. Ulusal Doğum Sonu Bakım Kongresi, geniş bir katılımla tamamlandı.

Abone Ol

Tahir Karaman

Kongre, Hemşirelik Fakültesi Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlendi. Kongrede sağlık alanında uzman akademisyenler, ebeler ve kadın sağlığı hemşireleri bir araya geldi. Kongrenin açılışında Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Saygın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve aynı zamanda Kongre Başkanı Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta ve Başhemşire Müjde Moran, akademisyenler ve kongre katılımcıları katıldı. Programda Mersin ve üniversitenin tanıtım filmleri gösterildi.

Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, bu kongreye ev sahipliği yapmanın büyük bir onur olduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine dayanarak, doğum sonrası komplikasyonlardan her gün yaklaşık 800 annenin hayatını kaybettiğini vurguladı ve bu kongrenin, doğum sonu bakımın iyileştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Kongre Boyunca Önemli Oturumlar Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, kongrenin önemine dikkat çekerek bilimsel oturumların verimli geçmesini diledi. Prof. Dr. Yusuf Usta ise hemşirelerin ve ebelerin doğum sonu bakımındaki kritik rolünü vurgulayarak sağlıklı bir doğum sürecinin geleceği şekillendirdiğini belirtti.

Kongrenin ilk gününde Prof. Dr. Aygül Akyüz’ün başkanlığında, Prof. Dr. Nuran Kömürcü’nün “Doğum Sonu Bakımın Standardizasyonunda Protokol ve Rehberlerin Önemi” başlıklı konferansı düzenlendi. Kongre boyunca çeşitli eğitimler, paneller ve bildiriler ile doğum sonu bakım konuları ele alındı.