Tahir Karaman

İş birliği anlaşmasının imzaları, 23 Ekim Çarşamba günü üniversite bünyesindeki Vadi Cafe Restaurant’ta düzenlenen törenle atıldı. Törene, üniversite üst yönetimi ve H3C’nin Türkiye müdürü Leo Liu Tong ile firma yetkilileri katılım sağladı.

İş Birliğinin Sağlayacağı Fırsatlar

Mersin Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Erdinç Avaroğlu, anlaşma ile birlikte üniversitenin teknolojik altyapısının güçleneceğini ve üniversitenin yeni teknolojilere daha hızlı ulaşacağını belirtti. Kurulacak laboratuvarların, üniversitenin araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerine katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Avaroğlu, H3C’nin sunduğu yenilikçi çözümlerin üniversitenin araştırma kapasitesini artıracağına dikkat çekti.

Tarsus'ta 29 Ekim Coşkusu: İrem Derici Cumhuriyet Konseri ile Sahne Alacak Tarsus'ta 29 Ekim Coşkusu: İrem Derici Cumhuriyet Konseri ile Sahne Alacak

H3C yetkilileri ise bu iş birliğinin her iki taraf için de verimli sonuçlar doğurmasını beklediklerini ifade etti. H3C Türkiye Müdürü Leo Liu Tong, üniversitenin genç araştırmacılar ve öğrenciler için bir teknoloji merkezi olma yolunda önemli bir adım attığını belirtti.

Kaynak: Tahir KARAMAN