Özel Haber

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Meme Kanseri Farkındalık Ayı Paneli Düzenlendi

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında önemli bir panel düzenledi. Etkinlik, meme kanserine dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Tahir Karaman

Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör YardımcISI Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Yunus Fidan ve sağlık çalışanları katıldı. Panelde,  güncel bilgiler tanı yöntemleri ve tedavi seçenekleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, toplumda farkındalık oluşturmak için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve maalesef en sık ölüme neden olan kanser türü meme kanseridir. Bu nedenle bu hastalık önemli bir halk sağlığı sorunudur. 4 Şubat 2021’de Dünya Sağlık Teşkilatı, artık meme kanserinin tüm yeni tanı konulan kanserlerin içerisinde ilk sıraya yükseldiğini açıkladı. Meme kanseri yakalanan hasta sayısı yükselmekle birlikte, bu hastalıktan kurtulma oranları da son on yıl içinde belirgin şekilde artmıştır. Burada tarama programları yanında farkındalık ve erken teşhisin önemi yadsınamaz. Bugün Tıp Fakültesi Hastanemizde hizmete alım törenini gerçekleştirdiğimiz Dijital Kontrastlı Tomosentez Mamografi Cihazımızın da hem sizlere, hem de hastalarımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

Panelde yer alan uzmanlar, kadınların düzenli olarak mamografi yaptırmaları ve kendi kendine muayene yöntemlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Ayrıca, meme kanseriyle ilgili yanlış bilinenler ve bu hastalıkla mücadeledeki güncel yaklaşımlar ele alındı.