"Duygu Mandalası" ile Çocukların Duygularına Renkli Bir Yolculuk "Duygu Mandalası" ile Çocukların Duygularına Renkli Bir Yolculuk

Ahmet Sütcü

 Mersin Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) koordinatörlüğünde yapılan bu toplantıda, yenilikçi bir buluş olan “Hidrokömür Bazlı Doğal Kozmetik Ürün” için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılacak başvuru görüşüldü.

Toplantı, Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi ve önemli katılımcılar arasında Fikri Mülkiyet Hakları Kurulu üyeleri Prof. Dr. Nadir Dizge, Doç. Dr. Rükan Genç Altürk, Doç. Dr. Fahri Özsungur, Doç. Dr. Tuncay Turan Turaboğlu, TTO Koordinatörü Abdi Kurt ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Sorumlusu Ramazan Duman yer aldı.

Toplantının gündeminde, Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen buluşların değerlendirilmesi vardı. Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, 2024 yılı içinde 10 buluştan 8’inin üniversite hak sahipliğinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusunun yapılması yönünde karar alındığını belirtti.

Öne çıkan buluşlardan biri, Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal Yabalak ve Hiba Alhousny tarafından geliştirilen “Hidrokömür Bazlı Doğal Kozmetik Ürün” oldu. Bu buluş, kozmetik sektöründe tüketici sağlığını koruma ve çevresel etkileri azaltma potansiyeli ile dikkat çekiyor. Toplantıda bu buluşun detaylı sunumu yapıldı ve patent başvurusuna yönelik olarak Üniversite Yönetim Kurulu'na sunulması kararlaştırıldı.  Bu yenilikçi adım, Mersin Üniversitesi’nin bilimsel ve teknolojik alandaki ilerleyişini desteklemekte ve üniversitenin fikri mülkiyet alanındaki aktif rolünü pekiştirmesini hedefliyor.

Kaynak: Ahmet Sütcü