Tuğçe Dokumacı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sınırları içerisinde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okulun yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilim fuarı ve proje sergisini gezen Vali Pehlivan, öğrencilerin hazırladığı 49 projeyi inceledi.

Vali Pehlivan, ziyareti sırasında öğrencilerin yenilenebilir enerji, çevre ve enerji teknolojileri, gıda teknolojileri, sosyal inovasyon, sağlık ve ilkyardım, makine tasarımı gibi farklı alanlarda hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Pehlivan, onların projeleri hakkında bilgi alırken aynı zamanda başarılar diledi.

Sergi ziyaretinin ardından konuşma yapan Vali Pehlivan, "Okulumuzda idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından bugün yıl sonu bilim fuarı, proje sergisi düzenlenmiş. Bu sergide, öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerimiz çok başarılı projeler, ürünler ortaya çıkarmışlar. Biz de tüm stantları tek tek gezmek suretiyle onlardan proje maceralarını, çalışma süreçlerini kısa süreliğine de olsa dinledik" dedi.

MSK, Bursa Cup'ta Bursaspor ile Karşılaşacak MSK, Bursa Cup'ta Bursaspor ile Karşılaşacak

Ziyaretin sonunda Vali Pehlivan, anı defterini imzalayarak öğrencilere başarılar diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu ve MTOSB Müteşebbis Heyet Yönetim Üyeleri de ziyaret sırasında Vali Pehlivan'a eşlik ettiler.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı