Tuğçe Dokumacı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Mesajında, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin, Türk milletinin demokrasiye olan sarsılmaz bağlılığının ve vatan aşkının simgesi olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Başlıyor: Mersin Maçlara Hazır Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Başlıyor: Mersin Maçlara Hazır

Vali Pehlivan, "15 Temmuz, necip milletimizin; bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan sarsılmaz inancının, cumhuriyetine ve demokrasisine olan bağlılığının ve vatan aşkının en güçlü ifadesi olarak, milli iradenin, milli egemenliğin üzerinde hiçbir güce boyun eğmeyeceğini gösterdiği bir kahramanlık destanı olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır," dedi.

O gece, FETÖ'nün hain mensuplarının kalkıştığı darbe girişimi karşısında Türkiye'nin dört bir yanından milyonlarca vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara dökülmüş, "Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım" diyen liderlerinin yanında durmuştur. Vali Pehlivan, "Milletimizin tarih yolculuğunda yeniden bir kahramanlık destanı yazdığı gündür. Birliğimize, bütünlüğümüze, bağımsızlığımıza ve demokrasimize kasteden hainlere haddinin bildirildiği; azmin, yürekliliğin, kararlılığın, zillete ve korkaklığa üstün geldiği şanlı bir direniştir," ifadelerini kullandı.

Vali, o gece milletin kahraman evlatlarının tanklar, tüfekler, mermiler ve bombaların önüne kalplerindeki iman gücüyle, vatan sevgisiyle çıktığını ve emsalsiz bir cesaret örneği sergilediğini belirtti. Milletin, "Asım’ın nesli, diyordum ya, nesilmiş gerçek; İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek" dizeleriyle ifade edilen ruhuyla minarelerden yankılanan salalar eşliğinde birlik ve dayanışma içinde meydanlara akın ettiğini söyledi.

Vali Pehlivan, 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmesinin ardından geçen sekiz yılda milli ruhu, milli şuuru canlı tutarak, bu destanı gelecek nesillere aktarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Mesajında, "Bu duygu ve düşüncelerle, vatan ve millet aşkıyla çarpan yürekleriyle 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı cesaretle mücadele veren, canını feda eden aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan bütün gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum," dedi ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı