Mersin Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. İl binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında projeler de sıralandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yalçın Öktem, Mersin’in Türkiye’nin en güzel ve en üretken kentlerinden biri olduğunu belirterek, Mersin’in plansız yapılaşmalar ve rant düzeni yüzünden beton yığını haline geldiğini vurguladı. Öktem sözlerine şöyle devam etti: “Rant düzeni devam edemez. Mersin’imiz Türkiye’nin en fazla boş konutuna sahip bir kent haline geldi. Bizim belediye yönetimimizde planlı bir kentleşme hâkim olacak. İkiz ihanet yasaları kaldırılacak ve yerinden yönetim tam sağlanacak. Mersin’imizde trafik sorununu da raylı sistemlerle çözeceğiz. “Belediyenin öncülüğü ve yerel halkın işbirliği ile yerel üretim kooperatifleri kuracağız ve yöresel ürünlerimizi en verimli şekilde değerlendireceğiz. Tanzim satış yerlerimizi kurarak üreticilerimizin ürettiği ürünleri buralarda satacak ve onlara katkı sağlayacağız. “Mersin bir turizm kentidir. Atık su ve kanalizasyon arıtma tesisleriyle sahillerin daha yaşanabilir olmasını sağlayacağız. Antik kentlerimizi ve kültürel miraslarımızı tanıtacak ve ulaşım yollarını kolaylaştıracağız. Tarım alanlarının inşaata açılmasını engelleyeceğiz. “Mersin bir liman ve aynı zamanda balıkçılık kentidir. Balıkçılığın gelişmesini sağlayacağız. Vatan Partisi’nin belediye yönetiminde sorunları çözecek ve Mersin’i güzel günlerine kavuşturacağız.”

MERSİN’İN ADAYLARI

Suseven’in konuşmasının ardından Mersin ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. Vatan Partisi’nin Mersin İl ve İlçe Belediye Başkan Adayları şöyle: E. Hazine Müsteşarı ve Kambiyo Uzmanı Yalçın Öktem (Mersin Büyükşehir), E. Devlet Memuru Nuriye Türkoğlu (Toroslar), Sanat Tarihçisi ve Spor Eğitmeni Fırat Arkalı (Akdeniz), E. Devlet Demir Yolları Şefi Mustafa Cengiz Yılmaz (Yenişehir), Matbaa Emekçisi Murat Ünsal (Tarsus), Esnaf Abdullah Şuvak (Mezitli), E. Devlet Memuru Suzan Falcıoğlu (Çamlıyayla), Dağıtım ve Eğitim Yöneticisi Zekeriya Levent Özdemir (Erdemli), Turizmci Tülay Etiler (Silifke), İktisatçı Refah Topçu (Mut), Makine Teknikeri Can Cengiz (Gülnar), Bilgisayar Yazılımcısı Halil Bora Bozkurt (Aydıncık), Av. Aykut Babacan (Anamur).

Ak Parti'de İstifa Dalgası Başladı! Ak Parti'de İstifa Dalgası Başladı!

Kaynak: Haber Merkezi