Devrim Kartal

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir ilçesinin Çavak Mahallesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Mersin İlimizde planlanan 2.000 konut kapsamında, 2023 yılı Ekim ayında başlatılan iki etap halindeki konut inşaatlarında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelere, TOKİ yetkilileri, yüklenici firma temsilcileri ve kontrol ekibi de katıldı.

Pehlivan, yaptığı incelemeler ve toplantılar doğrultusunda konut inşaatlarının ilerleyişi konusunda  bilgiler verdi:

“İnşaat çalışmaları, yatay mimariye uygun şekilde devam ediyor. İlk etapta, bodrum, zemin ve 4 katlı 26 ayrı blokta toplam 550 konut; ikinci etapta ise bodrum, zemin ve 4 katlı 24 ayrı blokta toplam 522 konut inşa ediliyor. Her iki etapta toplamda 1.072 konutun inşaatında yaklaşık yüzde 30 seviyesine ulaşıldı.”

Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı

Mersi̇n Yeni̇şehi̇r'de 1.072 Konutluk Toki̇ Projesi̇ Hizla İlerli̇yort

Vali Pehlivan, 2025 yılının ilk yarısında tamamlanarak teslim edilmesi planlanan bu konutlar için, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, TOKİ Başkanlığı ve projede emeği geçen her kademeden kişilere İlimiz adına şükranlarını sundu. Ayrıca, konutların hak sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bu proje, Mersin Yenişehir'de hem konut ihtiyacını karşılayacak hem de modern şehircilik anlayışıyla bölgeye değer katacak şekilde tasarlandı.

Kaynak: Devrim Kartal