Tuğçe Dokumacı

Proje, aile bütünlüğünün korunması, saygı, sevgi ve hoşgörü bağlarının güçlendirilmesi, kuşaklar arası kaynaşma ve sosyal uyumun sağlanması gibi hedefler doğrultusunda "Çocuk Yetişkin Buluşması Projesi"ni de içermekte. Bu projede, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Komitesi'nin çocukları aktif rol alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, bu ve benzeri projelerin başarıya ulaşması için ekip ruhuyla gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Yılmaz, "Aile bütünlüğünü korumak temel hedefimiz. Nerede çocuk varsa, nerede yetişkin varsa, nerede insanımız varsa, ben ve ekip arkadaşlarım oradayız. Devletimizin merhamet ve şefkat eliyle onları kucaklayacağız" dedi. Bu projeyle kuşaklar arası sevgi, saygı ve merhamet bağlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Mersin’de Kamu Spor Oyunları 3X3 Basketbol Turnuvası Sona Erdi Mersin’de Kamu Spor Oyunları 3X3 Basketbol Turnuvası Sona Erdi

-32

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı da, projede kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasıyla çocuklar ve yetişkinlerin birlikte yer aldığı etkinliklerin aksatılmadan yürütülmesini hedeflediklerini ifade etti. Sarı, "Projenin başarıyla yürümesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kuşaklar arası kaynaşmayı sağlayan bu proje, yetişkinlerimizi dört duvar arasından kurtarıp hayata daha bağlı hale getiriyor" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında, yaz aylarında çocukların tatilini fırsat bilerek deniz gezileri, yat turları, yayla piknikleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, çocukların ve yetişkinlerin birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak.

"Çocuk Yetişkin Buluşması Projesi"nin yoğun ilgi görmesi, projenin temel başarısını oluşturuyor. Gelecek günlerde, çocuk hakları faaliyetlerine yetişkinlerin de katılımını artırarak bu projeye hız vereceklerini belirten yetkililer, projeyi model alarak benzer sosyal hizmet projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladılar.

Yüzyılın Sosyal Hizmet Projesi, Mersin'de ve diğer illerde toplumun her kesiminden bireylerin mutluluğunu ve huzurunu hedefleyen etkinlikleriyle örnek olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde, devletin şefkatli eliyle gerçekleştirilen bu projeler, sosyal hizmet alanında yenilikçi ve kapsayıcı yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı