Özel Haber

Mersin'de Beklenen Yağışlar Elektrik Kaçağı Endişesini Artırıyor

İzmir'de yaşanan elektrik kaçağı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybetmesi, Mersin'de yoğun yağışların yaşandığı dönemlerde benzer olayların yaşanabileceği korkusunu artırdı.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında yoldaki su birikintisinden geçmeye çalışan iki kişinin kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi, Mersin'de de endişelere yol açtı. Güz döneminin yaklaşması ve Mersin'de yağışların artmasıyla birlikte, vatandaşlar benzer bir trajedinin yaşanabileceğinden endişe duyuyor.

Mersinli vatandaş Merve Aslan, İzmir'de yaşanan olayın kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Mersin'de de her yıl çok fazla yağış oluyor. Yoğun yağış olduğu günlerde yollar su doluyor. Umarım bu tarz olayların yaşanmaması için önlemler alınıyordur," şeklinde konuştu.

Bir diğer vatandaş Veli Dağ ise, elektriğin yağışlı havalarda daha da tehlikeli hale geldiğine dikkat çekerek, "Elektrik zaten başlı başına çok riskli bir şey. Yağmurlu havalarda su ile birlikte daha da tehlikeli hale geliyor. Herhangi bir kaçak elektrik akımı durumunda felaket yaşanabilir. Yağışlar çoğalmadan tüm kontrollerin yapılıp gerekli önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum," ifadelerine yer verdi.