Özel Haber

Mersin'de Bu Hafta Hafta Kavurucu Sıcaklar Bekleniyor

12-16 Ağustos tarihleri arasında Mersin'de sıcaklıklar gündüz 35°C'ye kadar çıkacak. Nem oranının yüksek olduğu bu günlerde, güneşten korunmak büyük önem taşıyor.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mersin'de 12 Ağustos Pazartesi gününden başlayarak 16 Ağustos Cuma gününe kadar olan süreçte sıcak ve güneşli hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre, şehir genelinde sıcaklıklar gündüz saatlerinde 34°C ile 35°C arasında değişirken, geceleri 27°C ile 28°C civarında seyredecek. Nem oranının yüksek olacağı bu günlerde, hissedilen sıcaklık daha da artacak.

Mersin için beş günlük hava durumu tahmini şöyle:

12 Ağustos Pazartesi günü, Mersin'de en yüksek sıcaklık 34°C olarak tahmin ediliyor. Hava genel olarak açık olacak ve rüzgar, güney yönünden hafif bir şekilde esecek. Gece ise sıcaklık 28°C'ye kadar düşecek.

13 Ağustos Salı günü ise sıcaklık bir derece artarak 35°C'ye kadar yükselecek. Hava yine açık olacak, gece sıcaklığı ise 27°C'ye kadar inecek. Rüzgarlar güneydoğu yönünden esecek.

14 Ağustos Çarşamba günü, gündüz sıcaklığı 34°C seviyesinde olacak. Kuzeybatı yönünden hafif rüzgarlarla serinlemeye çalışacak olan Mersinliler, gece 28°C sıcaklıkla uyuyacak.

15 Ağustos Perşembe günü, yine açık ve sıcak bir hava Mersin'i bekliyor. Gündüz sıcaklığı 34°C, gece sıcaklığı ise 28°C olacak. Rüzgarlar kuzeydoğudan esecek.

16 Ağustos Cuma günü de durum değişmeyecek. Sıcaklık 34°C civarında seyrederken, gece sıcaklığı yine 28°C olacak. Hafif esen kuzey rüzgarları Mersinlilere bir nebze olsun rahatlama sağlayacak.

Bu süreçte UV indeksi oldukça yüksek olacak, bu nedenle özellikle öğle saatlerinde güneşten korunmak için gerekli tedbirlerin alınması öneriliyor. Mersin’de hafta boyunca etkili olacak olan sıcak hava dalgası nedeniyle dışarıda bulunacak vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Güneşin yoğun olduğu saatlerde açık alanda bulunmaktan kaçınılması, bol su tüketilmesi ve güneş koruyucu ürünlerin kullanılması önem arz ediyor.