Kadri Duman

Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası'na Özel Etkinlikler Devam Ediyor Mezitli’de Avrupa Hareketlilik Haftası'na Özel Etkinlikler Devam Ediyor

Mersin'in Mezitli ilçesinde ve çevre mahallelerde yaşanan elektrik sorunları, vatandaşların sabrını zorluyor. Özellikle Menderes Mahallesi'nde faz düşüklüğü nedeniyle klimaların çalışmaması, yaz sıcaklarının etkisini daha da artırıyor. Mahalle sakinleri, yetkililere ulaşmaya çalışsalar da sorunlarına bir türlü çözüm bulamıyor.

"Sıcaklarda Yaşam Çekilmez Hale Geldi"

Menderes Mahallesi'nde yaşayan Emine Kaya, günlerdir faz düşüklüğü nedeniyle klimalarını çalıştıramadıklarını belirtti. Kaya, "Günlerdir arama yapmamıza ve bildirmemize rağmen faz düşüklüğünden kaynaklı klimalarımız çalışmıyor. Mersin/Mezitli'de bu aylarda havaların sıcaklığı çekilmiyor. 186'yı arayıp şikayetçi olmak istediğimde de benimle resmen dalga geçerek 7 ayrı numara arattırdılar. Ne sorunumla ilgileniyorlar ne de şikayetçi olabilmem için herhangi düzgün bir numara veriyorlar," dedi. Bu durum, yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olduğu Mersin'de halkın günlük yaşamını zorlaştırıyor.

A W208565 01

Elektrik Kesintileri de Sorunların Üstüne Ekleniyor

Faz düşüklüğü sorununa ek olarak, Mahir T. isimli bir diğer vatandaş da TEDAŞ'ın hizmet kalitesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Mahir T., "TEDAŞ Mersin'de tam bir facia yaşatıyor müşterilere. Hafta geçmiyordu elektriğimiz kesilmesin. Her sorduğumda bakım onarım deniyor. Yılda 20 defadan fazla bakım onarım yapıp ona rağmen yine yılda 60-70 gün elektrik kesiliyor. Bu yüzyılda böyle bir şey yaşıyor olmaktan ben utanıyorum ama yaşatmaktan TEDAŞ utanmıyor belli ki," şeklinde konuştu.

Kaynak: Kadri Duman