Eğitim

Mersin'de eTwinning Çalıştayı Başladı

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından düzenlenen eTwinning Faaliyeti'nin öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla her yıl gerçekleştirdiği çalıştay bu yıl ilimizde yapıldı.

Abone Ol


Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde üç gün sürecek olan çalıştayın açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral, Türkiye Koordinatörü Ertan Kocabaş ve Ulusal Destek Servisi üyeleri, 81 il koordinatörü öğretmenler ile proje değerlendirme ve içerik geliştirme ekipleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, eTwinning tanıtım videosu gösterildi. Program, Silifke yöresi halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin müzik dinletisiyle devam etti.

Türkiye Koordinatörü Ertan Kocabaş, yaptığı konuşmada, "Bu mükemmel organizasyon ve ev sahipliği için İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a teşekkür ediyorum." dedi. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, 81 il koordinatörünü ağırlamanın mutluluk ve gurur verici olduğunu vurguladı. Ayrıca, eTwinning projelerinin sorumluluk, iş birliği ve paylaşım açısından önemli olduğunu belirtti.

YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, eTwinning'in YEĞİTEK'in en gözde projelerinden biri olduğunu ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrenciler, Canlı’ya Mersin hatırası olarak bir heybe hediye etti. Programın ilerleyen kısmında Alp Köksal "Eğitimde Dijital Dönüşüm" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Mersin, İstanbul ve İzmir il koordinatörleri de illerindeki örnek çalışmaları tanıttı. Açılış programı, Sportif Eğitsel Oyunlar sunumuyla sona erdi.