Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi

Kadri Duman

Mersin'de, çevre bilincinin artmasıyla birlikte geri dönüştürülebilir kozmetik ürünlere olan ilgi de hızla artıyor. Plastik atıkların çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla birçok marka, ambalajlarını geri dönüştürülebilir malzemelerden üretmeye ve üretim süreçlerini çevre dostu hale getirmeye özen gösteriyor. Bu yeni trend, hem üreticiler hem de tüketiciler arasında büyük bir farkındalık yaratıyor.

Mersin'de bir kuaför salonu işleten Melike Uyar, geri dönüştürülebilir kozmetik ürünlere olan talebin son dönemde hızla arttığını belirtiyor. Uyar, “Geri dönüştürülebilir ürünlere ilgi giderek artıyor. Müşteriler artık sadece ürünlerinin içeriğini değil, ürünlerin kullanıldıktan sonraki süreçlerini de merak ediyor." dedi.

Geri dönüştürülebilir ürünleri tercih eden müşterillerin çoğaldığını vurgulauan Uyar, "Çevre dostu ve farkındalık sahibi müşterilerin sayısı oldukça fazla. Ürünlerin kullanıldıktan sonra geri dönüştürülebilir olmasına dikkat ediyorlar. Biz de ürünlerimizi olabildiğince bu yönde seçmeye ve elimizden geldiğince az atık çıkartmaya çalışıyoruz veya kullandığımız ürünlerin şişe veya kutularını daha sonra tekrar değerlendiriyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kadri Duman