Özel Haber

Mersin’de Görev Yapan İki Polis Memuru Uyuşturucu Operasyonunda Tutuklandı

Son dönemde meydana gelen dikkat çekici olaylar arasına bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır'da başlayan ve Mersin'de sona eren bir uyuşturucu operasyonu, dikkatleri üzerine çekti. İki Polis memuru uyuşturucu operasyonunda tutuklandı.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’te, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik polisleri tarafından gerçekleştirilen bir araç aramasında, bagajda 5 kilogram skunk adlı uyuşturucu madde bulundu. Aracın sürücüsünün kimliği, polisleri şoke etti; çünkü şüpheli, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru S.N. idi. Ayrıca, araçta yapılan üst aramasında S.N.’nin üzerinde 20 gram daha skunk ele geçirildi. S.N. hemen gözaltına alındı ve sorguya çekildi.

Olayın dikkat çeken bir diğer yönü ise, gözaltına alınan S.N.’nin kısa süre önce Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne (KOM) tayin edilmiş olmasıydı. Benzer şekilde, olayla ilgili olarak tutuklanan diğer polis memuru U.E. de, Çevik Kuvvet Şubesi’nden KOM Şubesi’ne atanmış ve Narkotik Suçlarla Mücadele Bürosu'nda göreve başlamıştı.

Başlatılan adli süreç sonucunda, her iki polis memuru da tutuklandı. Mersin Emniyeti, Mayıs 2022’de gerçekleştirdiği bir başka uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 5.8 kilogram skunk’un piyasa değerini 750 bin lira olarak açıklamıştı.