Özel Haber

Mersin'de İnşaat Sektöründe Kadın İstihdamı Artırma Projesi Başvurular Başladı

Mersin'de kadınların inşaat sektöründe daha fazla yer almasını amaçlayan "Üretimde Kadın Eli" projesi kapsamında, teorik ve uygulamalı eğitimlerle mesleki yeterlilik belgesi alacak katılımcılar için başvuru süreci başladı. İstihdam garantili olan projeye yoğun ilgi bekleniyor.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valilği, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İŞKUR, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi işbirliğinde, inşaat sektöründe kadın istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilen proje için başvurular başladı. Projenin amacı, kadınların inşaat sektöründe daha fazla yer almalarını sağlamak ve onları mesleki yeterlilik belgeleriyle donatarak sektörde istihdam edilmelerini teşvik etmek.

"Üretimde Kadın Eli" sloganıyla duyurulan proje, teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşuyor. Projeye katılan kadınlar, eğitimlerini başarıyla tamamlamalarının ardından mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak. Ayrıca proje, katılımcılara istihdam garantisi sunarak kadınların inşaat sektörüne katılımlarını destekliyor.

Başvuru yapmak isteyen kadınlar, proje ile ilgili detaylara ve başvuru formuna ulaşmak için afişte yer alan QR kodu kullanarak başvurularını gerçekleştirebilir. Eğitimlerin sonunda başarılı olan katılımcılar, mesleki yeterlilik belgesi ile iş hayatına hazır hale gelecek.