Siyaset

MERSİN’DE ‘KADIN BAŞKAN’ İSTİYORLAR

Mersin’de “Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programı gerçekleştirildi. Programda yerel seçimlerde ‘Mersin’de kadın başkan’ vurgusu yapıldı. Devrim KARTAL

Abone Ol

KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, “Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerimde kadın belediye  başkanları, görmek istiyoruz” dedi.

KA.DER(Kadın Adayları Destekleme Derneği) Mersin Şubesi, "Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadın Temsili" programını 16 Aralık 2023 günü 13.00 - 15.00 arası Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

50 STK’nın bir araya gelerek 100. yıl kutlama meclisi, etkinliklerin ‘3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü’nde yapılacak yürüyüşüne kadar etkinliklerin devam edeceği bildirildi. KA.DER Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer, konuşmalarına etkinliğin hazırlanmasında destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e ve "Dünden Bugüne Cumhuriyetimizin 100 Yılında Kadın Temsili" sunumunu yapmak üzere Mersin'e gelen KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu'na teşekkürlerini sunarak başladı. Ayrıca etkinliğe katılan Belediye Başkan A.Adayları Göher Şahin'e, Av. Nevin Zaimoğlu’na, Zehra Korkmaz'a, kadın muhtar adaylarına, KA.DER Mersin Şubesi yönetimine ve üyelerine, tüm katılımcılara da teşekkürlerini sundu.
Dinçer, “Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950 de Mersin bir kadını Müfide İlhan'ı Mersin belediye başkanı seçti. Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi. Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024 te yapılacak Yerel seçimlerimde kadın belediye  başkanları, görmek istiyoruz” dedi.
Mersin'de 806 muhtarın 22’sinin kadın, 2 kadının da vekaleten muhtar olduğunu söyleyen Dinçer, mevcut 24 kadın muhtarın yeniden aday olduğunu, şu ana kadar dernekle iletişime geçen 60’ın üstünde kadın muhtar adayı olduğunu vurgulayarak tüm kadın adaylara başarı dileklerini iletti.