Asayiş

Mersin'de Kadın Öğrencilere Taciz Sonrası Protesto: "Güvenliğimiz İçin Buradayız"

Mersin'de kadın öğrencilere taciz sonrası KYK yurt önünde eylem yapıldı. Kadınlar, güvenlik talepleriyle polisle tartıştı, destek veren öğrenciler pencerelerdeydi.

Loading...

Abone Ol

Mersin’de 9 Ekim gecesi kimliği belirsiz bir grup erkeğin iki kadın öğrenciye sözlü tacizde bulunmasının ardından KYK Müfide İlhan Öğrenci Yurdu önünde bu akşam Mersin Kadın Platformu eylem düzenledi. Eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alan polis, kadınların açıklama yapmalarına engel olmaya çalıştı. Polis yetkilileri, kaçırma ve cinsel taciz iddialarının asılsız olduğunu öne sürerken, kadınlarla arasında gerginlik yaşandı.

Kadınlar, "Kadınlara değil, katillere barikat", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları atarak eylemlerine devam etti. Çevik kuvvetin ablukasına rağmen, kadınlar barikatı aşarak caddeye çıktı ve bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Yeniden polis ablukasına alınan kadınlar, Mersin Valiliği’nin açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamada, KYK yurtlarında kalan kadınların güvende hissetmediği vurgulandı ve yurt çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırılması, kadın öğrencileri hedef gösteren söylemlerden kaçınılması talep edildi.

Eylem sırasında yurt dışına çıkmalarına izin verilmeyen diğer kadın öğrenciler, pencerelerden ve balkonlardan eyleme destek vererek dayanışma gösterdi. Kadınlar, "Caddeler bizim için güvenli değilse, biz de kendi güvenliğimizi sağlarız" diyerek topluca yurt önünden ayrıldı.