Kadri Duman

Silifke'de Orman Kaçakçılığına Sıkı Denetim: Kontroller Artıyor Silifke'de Orman Kaçakçılığına Sıkı Denetim: Kontroller Artıyor

Mersin ve çevresindeki hastanelerde kan bağışı yetersizliği ciddi boyutlara ulaştı. Kan stoklarının tükenmesi nedeniyle birçok hastanın ameliyatları erteleniyor, bazı hastaların hayatını kaybetme riski artıyor. Türk Kızılay Toroslar Şube Başkanı İsmail Güller, kan bağışı krizinin acil seviyeye ulaştığını belirterek, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.

Güller, kan bağışlarının azaldığı yaz ayları ve Ramazan döneminde durumun daha da kritik hale geldiğini ifade etti. "Kan, tek kaynağı insan olan ve başka hiçbir şekilde üretilemeyen bir biyolojik maddedir. Ne fabrikalarda, ne laboratuvarlarda ne de başka bir yerde üretilemez. Dünya üzerinde kan, yalnızca gönüllü bağışçılar aracılığıyla temin edilebilmektedir. Ancak son dönemde yeterli kan bağışı yapılamadığı için, kan bekleyen hastalar ve yakınları çaresiz kalıyor, bireysel olarak kan arayışına giriyor" dedi.

5C9F5C39 E48E 4Cfc Bee5 0Bc369C8B34B

Mersin'in yanı sıra Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerine hizmet veren Adana Kan Hizmetleri Bölge Müdürlüğü de bağış yetersizliği nedeniyle taleplere cevap vermekte zorlanıyor. Bu durumun hastaların sağlık hizmetlerine erişimini ciddi şekilde engellediğini belirten Güller, "Kan bağışı krizi maalesef acil seviyededir. Kan bulunamadığı için ameliyat olamayan veya hayatını kaybeden hastalar var. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bu nedenle kan verme konusunda engeli olmayan tüm vatandaşlarımızı, bu toplumsal sorun karşısında sorumluluk almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Güller, "Hayatın her anında kana ihtiyaç duyulabileceğini unutmamalıyız. Kan verin ve insanların yaşamaya devam etmesine destek olun" çağrısında bulundu. Fakir veya zengin ayrımı olmaksızın, herkesin bir gün kan ihtiyacı olabileceğini hatırlatan Güller, kan bağışının sadece acil durumlar için değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak: Kadri Duman