2024-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı 2024-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Kentte 30.317 öğretmen; 1.393 okulda, 424.759 öğrenciye karnelerini verdi. 1. sınıfı bitiren 37.640 Mersinli öğrenci bu sene ilk kez karne alma heyecanı yaşarken, 17.952 depremzede öğrenci de karnelerini alma mutluluğunu Mersin'de yaşadı.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, yaz tatiline adım atan öğretmen, öğrenciler ve veliler için bir tebrik mesajı yayımladı:
'2022-2023 ders yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. İlimiz genelinde 30.317 öğretmenimiz; 1.393 okulumuzda, 424.759 öğrencimize bugün karnelerini veriyorlar. 1. sınıfı bitiren 37.640 evladımız bu sene ilk kez karne alma heyecanını yaşıyorlar. İlimizde misafir ettiğimiz 17.952 depremzede öğrencimiz karnelerini alma mutluluğunu ilimizde yaşıyorlar. Tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, bir ömür başarılar diliyorum. Bu eğitim öğretim yılında maalesef milletçe yaşadığımız yüzyılın afeti nedeniyle zor günler geçirmiş olsak da devletimiz ve milletimiz hep birlikte, omuz omuza mücadele ederek bu engelleri aştık. Bir kez daha eğitim camiası olarak büyük bir aile olmanın gururunu yaşadık. Süreçte gönüllü olarak sahada görev alan tüm meslektaşlarıma, tüm velilerimize ve tüm öğrencilerime en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.'

Tatile girdikleri için sevinçli olan öğrenciler yaz tatilini tatil yaparak ve kitap okuyarak geçireceklerini söylediler. Bir kısmı bu senenin çok verimli ve eğlenceli geçtiğini söylerken bir kısmı ise güzel bir yıl olmadığını söylediler.

Bu gün çok mutlu olduğunu söyleyen Hazal Beren, 'Bugün takdir belgesi aldığım için çok mutluyum. Tatilimi çok güzel geçireceğim, bol bol kitap okuyacağım sonra arkadaşlarımla oyun oynayacağım. 5 sınıfa geçtim bir üst sınıfın derslerine çalışacağım' dedi.

Editör: Haber Merkezi