Özel Haber

Mersin'de Kentbis Kullanıcıları Sistemsel Arızalardan Yakınıyor

Mersin'de sıklıkla tercih edilen Kentbis bisikletleri, son zamanlarda karşılaşılan arızalar nedeniyle kullanıcıların gündeminde. Bisiklet tutkunları, istasyonlardaki sistemsel sorunlar ve bakımsız bisikletler nedeniyle sürüş keyiflerinin sekteye uğradığını belirtiyor.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin'de vatandaşların sıklıkla tercih ettiği ulaşım araçlarından biri olan Kentbis bisikletleri, son zamanlarda artan sistemsel arızalar ve bakımsız bisikletler nedeniyle kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratıyor. Sistemde yaşanan sorunlar, özellikle sahil boyunca bisiklet sürmeyi seven Mersinlilerin odağında.

Kentbis’i düzenli olarak kullanan Sinem Eker, “Sahilde bisiklet sürmekten çok keyif alıyorum. En sevdiğim aktivitelerden biri. Kentbis bisikletlerini de severek kullanıyorum. Fakat bazen sistemsel sorunlar yaşanıyor. Geçenlerde bisiklet sürmek için sahile geldim, bir tane boş bisiklet gördüm. İstasyona geçtiğimde boş bisikletin olduğu numaranın tuşunun çalışmadığını fark ettim. Meğer bisiklet bu sebeple boşta kalmış. Sağlam bisikleti istasyondaki tuşun bozukluğu sebebiyle kullanamadım.” ifadelerine yer verdi.

Benzer sorunları yaşayan bir diğer kullanıcı Ebru Sevinç ise bisiklet almak için istasyona Kentbis istasyonuna uğradığında ekranda bisiklet al yazısının görünmediğini, böyle bir seçeneğin olmadığını görünce çok şaşırdığını ifade etti.

Kullanıcı Fırat Ateş ise, “Ben tam bir bisiklet tutkunuyum ve sahilde bisiklet sürmek en sevdiğim aktivitelerden biri. Bisikletler bozuk olabiliyor bazıları da paslı ve bakımsız. Bakımları düzenli yapılırsa daha çok memnun olurum.” şeklinde konuştu.

Mersinli bisiklet tutkunları, sistemdeki aksaklıkların giderilmesini ve Kentbis’in eski verimliliğine kavuşmasını beklediklerini ifade ediyor.