Akdeniz Opera ve Bale Derneği (AKOB) Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi ile bir araya gelerek yapacakları ortak çalışmalarını basın açıklamasıyla duyurdu.

Basın açıklaması Mersin Kent Konseyi'nde yapıldı. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi'nin paydaşlığı ve katkısıylaKültür Sanat Seminer Dizisi'nden sonra 'Mersin Kültür Sanat Sivil Girişimi Projesi'ni de hedeflediğini duyurdu.

'YAŞADIĞIMIZ TOPLUMUN KÜLTÜR ÜRÜNLERİ VE SANATLA BULUŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Basın açıklamasını AKOB Yönetim Kurulu adına Başkan Demet Şaman Tarlakazan yaptı. Başkan Tarlakazan şu ifadelere yer verdi; 'Dizinin ilk semineri, Prof. Dr. Füsun Üstel'le, 'Kültür Politikası' başlığıyla gerçekleşeceği duyuruldu. Kültür politikası alanında geniş bir yelpazeyi kapsayan, İKSV Kültür Hattı projesi Danışma Kurulu Üyeliği gibi önemli ve saygın çalışmalarıyla da tanınan Üstel, değerli birikimlerini 22 Eylül 2023 Cuma günü, bizlerle paylaşacaktır. Saat 17:00'da AKİB Salonu'nda (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) gerçekleşecek seminerin moderatörlüğünü, alanda önemli çalışmalarıyla tanıdığımız Ulaş Bayraktar yapacaktır.

31. Altın Koza Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı 31. Altın Koza Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı

AKOB olarak, on beş yıldan bu yana, Mersin başta olmak üzere, kültür ve sanat yaşamına geliştirici, kapsayıcı, sürdürülebilir proje ve çalışmalarla katkı vermeyi hedeflemekteyiz. Opera-bale ve müzik alanında çocuklarımızı ve gençlerimizi, potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri imkanlarla buluşturmaya devam ederken; aynı zamanda, yaşadığımız toplumun kültür ürünleri ve sanatla buluşması için çalışıyoruz.

Kültür Sanat Alanına Sürdürülebilirlik Perspektifinden Bakmak: Sivil Toplum - Yerel Yönetim İşbirlikleri

Kültür sanat, içinde bulunulan sürdürülebilirlik çağında, sivil toplum ve yerel yönetimlerin gün geçtikçe artan işbirlikleri ve ortaklaşa çalışmalarını dayanak almaktadır. İşte bunun bir örneği, söz konusu seminer projemizin etkin ve kapsayıcı yerel yönetişimin değerli örneklerini sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi'nin paydaşlıklarıyla gerçekleştiriliyor olmasıdır.

AKOB, bu gibi kapsayıcı projeler vasıtasıyla, alanda faaliyet gösteren sivil toplum organizasyonlarının ve yerel yönetimlerin, kültürel çoğulculuk ilkesiyle, kendi vizyonları üzerine tekrar düşünmelerini sağlayacak; karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceği ortamların oluşturulmasının, kültür sanat çalışmalarının pekiştirilmesi için büyük fayda sağlayacağına inanmaktadır.

SİVİL GİRİŞİM PROJESİ

Altı dizi olarak hedeflenen söz konusu proje akabinde; Mersinli katılımcı kurum, sivil toplum kuruluşları, sanat profesyonelleri, yerel yönetim, üniversite, iş dünyası temsilcilerinin ve sanat severlerin bir atölye çalışması ile ortak anlayışların, çalışma alanlarının ve eylem planlarının ortaya çıkmasının sağlanması; Mersin'in mevcut kültür sanat çalışmalarına katkı sunması amacıyla bir sivil girişim projesi de hedeflenmektedir.

Kültür sanat alanında saygın çalışmaları olan isimlerle gerçekleştirilecek bu seminerlerde, kent bileşenleri ile bir araya gelinecektir. Yerel yönetim temsilcileriyle; sivil toplum temsilcileriyle, kültür sanat alanında çalışan organizasyonlarla/ bireylerle; üniversite, meslek odası ve iş dünyası temsilcileriyle bir arada olunacaktır.

Kapsayıcı ve ufuk açıcı bu seminere tüm kent bileşenlerini katılmaya ve katkı vermeye davet ediyoruz!

TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU

Davetimizi kabul eden Sayın Füsun Üstel'e; destekleri için Sayın Ulaş Bayraktar'a; MBB'ne, MKK'ya; ev sahiplikleri ve değerli katkıları için Sayın AKİB yönetimine, programda mini dinletileriyle yer alacak olan genç sanatçılarımız Ecmel Neva Bildik (keman), Deniz Yakın (keman) ve değerli hocaları LillyTchumburidze'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.'

Editör: Haber Merkezi