Özel Haber

Mersin'de Muhasebeci ve Mali Müşavirler Sokağa İndi: "Ofisler Evimiz Oldu, Köle Miyiz?"

Mersin'de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, iş yükü ve stres nedeniyle yaşadıkları zorlukları protesto etmek için Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya geldi. Meslektaşlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen basın açıklamasını, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Emin Levent Türkili okudu.

Loading...

Abone Ol

Devrim Kartal

SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili basın açıklamasında, meslektaşlarının karşı karşıya kaldığı ağır iş yükü ve enflasyon muhasebesi nedeniyle ofislerinden çıkıp evlerine gitmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Bıçak kemiğe dayandı, bıçak kemiği çoktan deldi geçti. Bizler köle değiliz,” ifadelerini kullandı.

"Üretken ve Güçlü Bir Türkiye İçin Çalışıyoruz"

Emin Levent Türkili, açıklamasında, muhasebeci ve mali müşavirlerin Türkiye ekonomisine katkı sağlayan önemli bir meslek grubu olduğunu vurguladı. “Üreten, canlı, dinamik ve güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti hedefi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan cefakar ve fedakar meslek örgütü üyeleri olarak bizler, işletmelere hizmet vererek hem onların ilerlemesine hem de ülkemize fayda sağlanmasına aracıyız,” diye konuştu.

"Vergi Sisteminin En Önemli Unsuru Mali Müşavirlerdir"

Mali müşavirlerin vergi sisteminin en kritik unsurlarından biri olduğunu belirten Türkili, kamu hizmetlerinin mali müşavirler tarafından yürütülen vergi işlemleri sayesinde sağlandığını hatırlattı. “Verginin neredeyse tüm aşamaları mali müşavirler tarafından yerine getirilmektedir. Bu sistemin işleyişinin ne kadar önemli olduğunu göz ardı edemeyiz,” ifadelerine yer verdi.

"Pandemi Sürecinde Özveriyle Çalıştık"

Pandemi döneminde gösterdikleri özveriyi de dile getiren Türkili, vergi mükellefleri iş yerlerini açamazken, kendilerinin kamu görevini aksatmadan yerine getirdiklerini ifade etti. “Kendi sağlığımızı ve ailemizin sağlığını göz ardı ederek, devletin sunduğu kısa çalışma ödeneklerinin verilmesi için çalıştık,” dedi.

"İnsan Haklarımızı Savunuyoruz"

Türkili, meslektaşlarının beden ve ruh sağlığını korumakta zorlandığını belirterek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne atıfta bulundu.  Türkili “Yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır. Bizler de bu haklarımızı istiyoruz,” dedi.

"Vergi Sisteminde Şeffaflık ve Basitlik İstiyoruz"

Vergi sisteminin sade, şeffaf ve öngörülebilir olmasını talep eden Türkili, enflasyon düzeltmesinin yılda bir kez yapılması gerektiğini ve bu düzeltmenin vergiye etkisinin olmaması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini söyledi.

"Kamu İdaresi Tarafından Görüşlerimiz Göz Ardı Ediliyor"

Türkili, kamu idaresinin kendilerini görmezden geldiğini belirterek, “Kamu idaresinin kadroları tarafından, işin icracısı olan bizlerin görüşleri ve talepleri göz ardı ediliyor. Bu, bizim insanca yaşam hakkımızı elimizden alıyor,” sözlerine yer verdi.

"İnsan Sağlığı İçin Acil Düzenlemeler Gerekli"

Mersin’de meslektaşlarının iş yükü ve strese bağlı olarak yaşadıkları sağlık sorunlarına dikkat çeken Türkili, yaşanan kayıpların son bulması için taleplerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. “Mersin özelinde meslektaşlarımızı kalp krizinden ve intihardan kaybettik. Bu kayıpların yaşanmaması için acilen insani düzenlemeler yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Türkili, sözlerini “Sesimizin duyulması için daha kaç meslek mensubumuz hayatını kaybetmeli? Daha ne tür sorunlarla mesleğimizi icra etmeye çalışmalıyız? Bu haykırışlarımıza artık kulak tıkayamazsınız, Bıçak kemiğe dayandı, bıçak kemiği çoktan deldi geçti” şeklinde konuştu.