Ebru DOST

Birçok şehirden LGBT'lilerin yürüyüşlerine Valilikler tarafından yasak gelirken, Mersin'de kitlesel bir yürüyüşün düzenlenmediği görüldü.

Görüntüler Yapay Zeka İle Üretilmiş

Ulusal bir internet sitesinde, 'Mersin'de Onur Haftası ilk kez yasaksız gerçekleştirildi' başlıklı haber ve fotoğraflar ise gündem oldu.

'Teyit.org' sitesi ise söz konusu görsellerin '@MersinPride' isimli bir sayfa tarafından yapay zeka ile 'Onur Yürüyüşü'nü temsilen üretildiğini ortaya çıkardı.

Teyit.org sitesi 'Paylaşımların yapay zekayla üretildiği, dijital araçlar yardımıyla tespit edilebiliyor. Görselleri paylaşan hesap, görselleri yapay zeka kullanarak ürettiğini doğrulamış' dedi.

Paylaşılan fotoğrafları da inceleyen 'Teyit.org' sitesi, 'Fotoğrafları incelediğimizde ilk bakışta gerçeklik hissi yaratsa da yakından incelediğimizde, insan yüzleri ve flamalardaki bozulmalar dikkati çekiyor. Bu da görsellerin yapay zeka kullanılarak üretildiğine dair ipuçlarını bize sunuyor' tespitlerinde bulundu.

Söz Konusu Hesap, Yapay Zeka İddialarını Doğruladı

'Teyit.org' sitesi, görsellerin kaynağının '@MersinPride' adlı hesap olduğu, görsellerin Twitter hesabından 'Hem yapay zeka hem gerçek Onur Haftası yaşatıldı!' notuyla paylaşıldığı ve daha sonra yine aynı hesabın Instagram sayfası üzerinden bir açıklama yayınlayarak, iddialara konu olan görsellerin yapay zekayla oluşturulduğunu paylaştı.

Ölümden Dönmüştü! Enes Batur’dan İlk Açıklama Ölümden Dönmüştü! Enes Batur’dan İlk Açıklama

@MersinPride adlı hesap, 'Dün paylaşmış olduğumuz fotoğraflar sanıyoruz ki ilk yapay zeka' Onur Yürüyüşü' idi. Fotoğraflar 'Al' ile oluşturuldu. Başka yerlerde başka zamanlarda başka yürüyüşler yaşatıldı. Tarihleri ve fotoğrafları biraz manipüle ettik. Yasakları deldik ve ilk kez bu yıl yasaksız bir Onur Haftası gerçekleştirdik' şeklinde açıklama yaptığı ortaya çıktı.

Ulusal bir gazetenin sosyal medyaya servis edilen bu görselleri, 'Mersin'de Onur Haftası ilk kez yasaksız gerçekleştirildi' başlıklı haberler medyaya paylaşması, gerçekleştiği düşünülen yürüyüşün, kent gündeminde birçok destek ve tepki almasına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi