Derya Özgür

Eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ücretli kursları aratmayan atölyelerinde yüzlerce öğrencinin eğitim almasını amaçlıyor. 5 haftada 14 öğrenci eğitim alacak ve her gün 4 farklı grubu ağırlayacak olan Robotik Kodlama Atölyesi’nde eğitimini tamamlayan öğrencilerle ‘Mercan Takımı’ oluşturulacak ve yarışmalara katılacak. 

Robotik Kodlama Atölyesi Öğretmeni Duygu Ezici:

“Eğitimlerimiz 5 hafta sürecek ve çocuklarımız 3D modellemeleri, Vex robot sistemleri ile Arduino’yu öğrenecek. Buradaki misyonumuz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Üreten çocukları hedefliyoruz. Maalesef tüketen bir toplumda yaşıyoruz. İlk önceliğimiz onları üreten bir toplum haline getirmek, sonrasında ise Mercan’ın bir takımını kurarak yarışmalara katılmak. Günde 4 grup alıyoruz ve her grup 14 öğrenciden oluşuyor. Yani günde toplam 56 öğrenci almış oluyoruz ve haftada 280 öğrenciye ulaşmış oluyoruz. Bu 280 öğrenciyle eğitimlerimize 5 hafta devam edeceğiz. 5 haftanın sonunda ise, takım kurabileceğimiz öğrencilerimizle farklı bir program izleyeceğiz” dedi.

Mersin Üniversitesi’nde “Cerrahi Hemşireliğinde Kanıt Temelli Bakım Uygulamaları” Projesi Tamamlandı Mersin Üniversitesi’nde “Cerrahi Hemşireliğinde Kanıt Temelli Bakım Uygulamaları” Projesi Tamamlandı

Veli Serap Öztürk Yılmaz, Mercan Bilim Merkezi’ni sosyal medyadan takip ettiğini, çocuğunu daha önce de bazı atölyelere getirdiğini belirterek, “Öncelikle Başkanımız Vahap Seçer’e; böyle bir imkanı sunduğu, çocuklarımızı ilkokuldan üniversiteye kadar her alanda desteklediği için teşekkür etmek istiyorum. Bize bir kez daha, fırsat eşitliğinin olması gerektiğini göstermiş oldu. Böyle bir atölyede olduğumuz için mutluyuz. Atölyenin ücretsiz olması, bizim için avantaj oldu. Hem çocuğumuz için, hem de bizim için güzel bir çalışma” diye konuştu.

Kaynak: Derya Özgür