Özel Haber

Mersin'de Sokak Hayvanları İçin "Katliama Hayır" Yürüyüşü Düzenleniyor

Mersin Barosu, sokak hayvanlarının toplanmasına, hapsedilmesine ve öldürülmesine karşı durmak amacıyla, sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde "Katliama Hayır" yürüyüşü düzenliyor.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin Barosu, sokak hayvanlarının toplanmasına, hapsedilmesine ve öldürülmesine karşı durmak amacıyla, sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde "Katliama Hayır" yürüyüşü düzenliyor. 7 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak olan yürüyüş, K.K.T.C. Anıtı önünden başlayarak Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda sona erecek. Etkinlik kapsamında, yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yapılacak.

Mersin Barosu ve sivil toplum örgütleri, sokak hayvanlarının korunması ve haklarının savunulması için önemli bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. "Toplayamazsın! Hapsedemezsin! Öldüremezsin!" sloganlarıyla düzenlenen etkinliğe, tüm meslektaşlar ve hayvanseverler davet ediliyor.

Mersin Barosu, yürüyüş ve basın açıklamasının yasal izinler alınarak gerçekleştirileceğini belirtti. Etkinlik, Mersin Kent Konseyi, HayKonfed ve diğer hayvan hakları savunucularının katılımıyla gerçekleşecek. Yürüyüş hakkında bilgi almak ve katılım sağlamak isteyenler, 0 505 388 26 88 numaralı iletişim hattından detaylı bilgiye ulaşabilirler.

Sokak hayvanlarının yaşam hakkı için seslerini duyurmak isteyenler, 7 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00'da K.K.T.C. Anıtı önünde buluşarak Özgecan Aslan Barış Meydanı'na yürüyecekler. Etkinlik sonunda yapılacak basın açıklaması ile sokak hayvanlarının hakları savunulacak.