Özel Haber

Mersin’de Su Sıkıntısı Artıyor: MESKİ’den Tasarruf Çağrısı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Mersin'de artan sıcaklıklar ve beklenmedik nüfus artışı nedeniyle Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde su temininde yaşanan yetersizliklere karşı vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Mersin ili genelindeki su temininde yaşanan yetersizlikler hakkında önemli bir duyuru yaptı. Son bir haftadır sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenmeyen nüfus artışı nedeniyle Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde su temininde ciddi yetersizlikler yaşandığı bildirildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü, özellikle kırsal kesimlerde küresel iklim değişikliğinin neden olduğu kuraklık ve şehir merkezlerindeki nüfus artışının su rezervleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla çeşitli önlemler almaktadır. Bu kapsamda, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ve diğer su kaynakları devreye alınarak su ihtiyacının karşılanması için yoğun çaba sarf edilmektedir. MESKİ, dört merkez ilçe ve Tarsus'un içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hatları da tam kapasite çalışmakta olduğunu, mevcut sorunların aşırı tüketimden kaynaklandığını belirtti.

MESKİ, "İlimizde, kar ve yağmur yağışlarının mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi nedeniyle hem yer altı hem de yer üstü kaynaklarda önemli ölçüde azalmalar meydana gelmiştir. MESKİ Genel Müdürlüğü, kırsalda küresel iklim değişikliği dolayısıyla yaşanan kuraklığın ve merkez ilçelerde nüfus artışıyla beraber rezervler üzerindeki olumsuzluğun etkilerini azaltmak amacıyla Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi başta olmak üzere ilave su kaynaklarını devreye almak için çalışmalarına uzun zamandır yoğun bir şekilde devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

MESKİ, tüm vatandaşları su tasarrufu yapmaya çağırıyor. Özellikle bahçe sulama, yüzme havuzu doldurma, araç ve balkon yıkama gibi faaliyetlerde su kullanımının sınırlanması gerektiğini vurguluyor. Kurum, iklim değişikliği ve kuraklıkla mücadelede herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için su kaynaklarının korunmasının büyük önem taşıdığını ifade ediyor.

MESKİ, sahada ve SCADA Merkezi'nde ekiplerinin 7/24 görev başında olduğunu ve su teminindeki olumsuzlukları en aza indirmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü duyurdu. Vatandaşların yaşanan su kesintilerine karşı gösterdikleri anlayış için teşekkür edildi.