Kadri Duman

Türkiye'nin pek çok bölgesinde son günlerde yaşanan orman yangınları, Mersin'de yaşayanlarda büyük bir endişeye neden oluyor. Özellikle yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde, orman yangınlarının küçük sebeplerle çıkıp hızla büyüyerek yaşam alanlarına kadar ulaşması, kentteki yangın riskini artırıyor.

Mersin gibi ormanlık alanların geniş yer kapladığı bir bölgede, sıcaklıkların artması, yangın riskini daha da yükseltiyor. Son yangın olaylarının ardından, Orman Müdürlüğü ve Valilik, Mersin halkına dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı

Uzmanlar, Mersin’de yaşayan vatandaşlara özellikle yangın riskinin yüksek olduğu alanlarda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Ormanlık alanlarda piknik yaparken, mangal veya herhangi bir ateş yakmaktan kaçınılması, yanan bir ateşin mutlaka söndüğünden emin olunması, doğaya sigara izmariti veya yanıcı maddelerin atılmaması en temel önlemler arasında yer alıyor.

Yangınlarla mücadelede hem bireysel hem de toplumsal sorumluluklar büyük önem taşıyor.

Mersinliler Endişeli

Son zamanlarda ülke genelinde  çıkan Yangınların küçük sebeplerle çıkıp büyüyerek yaşam alanlarına kadar uzanmasıyla birlikte endişe de çığ gibi büyüdü. Özellikle İzmir’de yaşanan ve yaşam alanlarına kadar ulaşan yangın, riskin yüksek olduğu Mersin’de de vatandaşlarda büyük bir endişeye neden oldu.

Kaynak: Kadri Duman