Özel Haber

Mersin'de Yaylalara Akın Ağustosta da Devam Ediyor

Mersinliler ağustos ayında da yaylalara akın etmeye devam ediyor. Sıcaklık ve nemin yoğun olduğu Mersin’de vatandaşlar sıcak havadan kurtulmak için yaylaya kaçıyor.

Abone Ol

Kadri Duman

Nemin ve sıcağın az olduğu yaylalar sıcaktan bunalanlar için adeta cennet haline geliyor. Yaylalarda özellikle hafta sonu tatillerinde yoğunluk yaşanıyor.

Hafta sonu tatilinin gelmesiyle birlikte kendini yaylaya attığını dile getiren Selim Akkuş, “Mersin’deki yoğun sıcaklık çekilmez bir hal alamaya başladı. Klima açmadan nefes bile alamıyorum. Çalıştığım için dayanmak zorunda kalıyorum ama tatil günümde hemen kendimi yaylaya atıyorum” dedi.

Yaylada hem keyifli vakit geçirdiğini hem de doğanın tadını çıkardığını belirten Akkuş, “ Yaylada doğayla iç içe keyifli vakit geçiriyorum. Şehrin gürültüsünden ve sıcağından 1 günlüğüne de olsa uzaklaşmak bana çok iyi geliyor.” şeklinde konuştu.

Bazılarının yaz boyu yaylada yaşadıklarını dile getiren Akkuş, “Burada bazı komşularım yaz başlar başlamaz yaylaya çıkıyorlar. İmkanı olanlar özellikle emekliler yazın havaların ısınmasıyla gelip sıcaklıklar bitene kadar yaylada oluyorlar.” ifadelerini kullandı.