Özel Haber

Mersin’de Yeni Eğitim Dönemi Heyecanı Başladı: İlk Zil 'Uyum' İçin Çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan uyum programı, Mersin’de de ilk zilin çalmasıyla başladı. Yeni eğitim dönemi heyecanını yaşayan Mersin genelinde, bu yıl okul öncesi eğitimde 22.208, ilkokul 1. sınıfta ise 35.141 öğrenci ders başı yaptı.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin’de uyum eğitimi kapsamında okullarda ilk ders zili çaldı. Yenişehir İlkokulu’na aileleriyle birlikte gelen öğrenciler, büyük bir heyecan yaşadı. Uyum programı çerçevesinde, öğrencilere ve velilere eğitim ortamını, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanıtan çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Öğrenciler, yeni ortamlarına alışırken, veliler de bu süreçte aktif rol alıyor.

Uyum eğitimi, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak amacıyla, ailelere "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılarak, okulun iç ve dış mekanları tanıtılıyor. Ayrıca, ikinci gün düzenlenecek etkinliklerle uyum süreci destekleniyor.

Ortaokula başlayacak öğrenciler için ise rehberlik çalışmaları 9 Eylül haftasında yapılacak. Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu ve tanışma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak ve okulların iç ve dış ortamları tanıtılacak.

Lise eğitimi alanında da yenilikler dikkat çekiyor. Bu yıl ilk kez liseye başlayacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Liseye Hoş Geldin" isimli kitaplar hazırlandı. Bu kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak ve başarıya ulaşmaları için gereken bilgileri sunmak amacıyla hazırlandı. Kitaplar, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler hakkında bilgiler içeriyor.

Ayrıca, öğretmenler de yeni müfredat eğitimi alacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül’den itibaren kademeli olarak okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf düzeylerinde uygulanmaya başlanacak.