Gündem

Mersin'de Yeşil Sol Rüzgarı

14 Mayıs seçimine 3 gün kala tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın da katılım sağladığı Yeşil Sol Parti Mersin mitingi büyük bir coşku ile gerçekleşti. Mitingde 1 oy Yeşil Sol'a 1 oy Kılıçdaroğlu'na sloganları atılırken Yeşil Sol Partisi Mersin milletvekillerine destek istendi.

Abone Ol

Ebru Dost

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Mersin'de Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında bir miting düzenlendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, Emek Partisi(EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi(SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Toplumsal Özgürlük Partisi(TÖP) Sözcüler Kurulu üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Perihan Koca, ve sanatçı İlkay Akkaya sevilen şarkıları ile sevenlerinle güzel anlar yaşattı.

Demirtaş 'Bu ağacımızın meyvesi kardeşliktir, bolluktur, berekettir, barıştır, huzurdur'

Bu seçimde tek bir oyun bile ziyan olmamasını vurgulayan Başak Demirtaş 'Mersin'de köylerimiz yakıldı, işkenceler gördünüz diye buraya geldiniz ama burada da yaşadığını haksızlıklar bitmedi. Zindanlarda binlerce Kürt genci var. İnsanlarımız hala aç ve yoksul. Hala dilimiz yasaklı ve kimliğimiz ikinci sınıf ama bütün bu zulmün de bir sonu var. 14 Mayıs' da bunun bir başlangıcı olacak. Bu seçimde tek bir oyumuz bile ziyan olmamalı. Bu oylarımızla ağacımızı bol bol sulayacağız ki meyvesi bol olsun. Bu ağacımızın meyvesi kardeşliktir, bolluktur, berekettir, barıştır, huzurdur. Bugüne kadar AKP'ye oy vermiş Kürtlere seslenmek istiyorum. Müslüman zalim olmaz, hırsız olmaz. İslam her şeyden önce güzel ahlaktır ama bunların söylediklerinin yaptıklarının İslam ile alakası yoktur. Kürt halkının her bir ferdini Yeşil Sol Parti'ye davet ediyorum. Gelin bu zulüm iktidarını birlikte gönderelim' dedi.

Buldan 'Nerede bir zulüm varsa mutlaka orada AKP zihniyeti vardır'

Nerede bir yalan varsa orada AKP-MHP' nin olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Bu görüntü artık AKP iktidarına tahammülsüzlüğün görüntüsüdür. Bu görüntü, Türkiye halklarının bu ülkede değişim ve dönüşümden yana olduğunun göstergesidir. Bu topraklarda yeni bir hikayenin yazılacağının görüntüsüdür. Bu hikaye Türk'ün, Kürt'ün hikayesi. Türkiye'de yaşayan Alevilerin, kadınların hikayesi. Bu hikaye aynı zamanda demokrasinin barışın demokrasinin kardeşliğin refahın huzurun hikayesi. İşte Yeşil Sol işte partimiz, işte halkımız ve işte hikayemiz Mersin'de yazılıyor. Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada demokrasi vardır, barış vardır. Yeşil Sol neredeyse bilin ki orada kardeşlik vardır, huzur vardır. Yeşil Sol neredeyse orada birlikte, ortak bir yaşam vardır. Ama şunu da bilin ki, AKP-MHP neredeyse orada yalan, hırsızlık, talan vardır. Nerede bir hukuksuzluk varsa bilin ki orada AKP-MHP vardır. Nerede bir yalan varsa orada bilin ki AKP-MHP vardır. Adaletsizliklerin, zulmün, baskının, şiddetin, bütün bu ülkede yapılan kötülüklerin ve son dönemlerde miting alanlarındaki tehditlerin, hakaretlerin, parmak sallamaların, bütün bunların AKP-MHP zihniyeti olduğunu ifade etmek istiyorum. Şunu biliyoruz, nerede bir zulüm varsa mutlaka orada AKP zihniyeti vardır. Nerede bir kadın cinayeti varsa orada AKP zihniyeti vardır. Gençlerimizin geleceğini çalan, gençlerimizin hayallerini çalan, kadınlarımızın geleceğini karartan AKP ve MHP ortaklığının 14 Mayıs tarihinde sona ereceğinin fotoğrafıdır Mersin' diye konuştu.

'Saray'ın penceresinden Mersin halkının soğan ve patates alamadığını göremezler, bilemezler'

AKP iktidarının tek yaptığı şey halka parmak sallamak olduğunu söyleyen Buldan, 'Türkiye'nin yüzü bunlarla gülmüyor. Çünkü her gün tehdit, hakaret eden, bütün çalışmalarımızı engellemeye çalışan, seçim meydanlarından ve televizyonlardan Türkiye halklarına parmak sallayan ve bu ülkede AKP-MHP zihniyetinin her yere, her kente, her meydana yayıldığı bir süreçten geçiyoruz. Halka vadedecekleri hiçbir şey kalmadı. Sadece ve sadece yaptıkları tek bir şey var: Bu ülkenin halklarına hakaret ve tehdit etmek, parmak sallamak. Onlar Mersin halkının neler yaşadığını bilmezler. Bu ülkede sefalet, açlık, yoksulluk var mı? Bunu bilmezler. Mersin halkının neler yaşadığını görmezler. Çünkü onlar Saray'ın pencerelerinden Türkiye'yi toz pembe görüyorlar. Saray'ın penceresinden Mersin halkının soğan ve patates alamadığını göremezler, bilemezler. Size söz veriyoruz onları soğan ve patates ile göndereceğiz' diye vurguladı.

'Kürtler için en büyük tehdit AKP'dir, MHP'dir'

Esas baharın Tayip Erdoğan'ın gidişiyle yaşanacağını söyleyen Buldan, 'Sevgili Erdoğan'ın Mersin'de yaptığı konuşmayı Parlamentoda dinledim. Ne diyor diyor ki size 14 Mayıs tarihinden sonra yeni bir baharı yaşatacağız. Biz de halkımıza diyoruz ki esas bahar Tayip Erdoğan'ın gidişiyle yaşanacak. Çünkü onlar bu ülkeye kara kışı yaşattılar. Bu ülke yazın sıcağında bile kara kışı yaşadı. Bu ülkeye bahar Yeşil Sol'la 14 Mayıs tarihinde elde edeceğimiz büyük zafer, başarı ve kazanımla mutlaka ama mutlaka gelecektir. Şimdi Erdoğan bugünkü konuşmasında da şunu söylüyor: Artık Kürt kardeşlerimi hiç kimse tehdit edemez. Seçim yaklaştı ya, Kürtlerin oyunu alabilmek için onlardan bahsetmeye başladı. Kürtler için en büyük tehdit sizsiniz. Kürtler için en büyük tehdit AKP'dir, MHP'dir. İşte bunun için bu 3 günde bile çok çalışacağız. Yeşil Sol'u her eve sokacağız. Yeşil Sol bayrağını her yerde dalgalandıracağız. Seçim günü sandık başına gittiğimizde, oy pusulasını elimize aldığımızda bir oy Yeşil Sol'a, bir oy Kılıçdaroğlu'na diyeceğiz. Diğer hiçbir partiyi görmeyin. Gözünüz sadece ve sadece Yeşil Sol'da olsun' ifadelerini kullandı.

Mersin İlkay Akkaya ile Coştu

Yeşil Sol Parti Mersin mitinginin davetli sanatçısı İlkay Akkaya miting sonrası sevenleri ile buluştu. Mersin'de düzenlenen Yeşil Sol Parti'nin coşkulu mitinginin ardından türkücü İlkay Akkaya katılımcılara ' ilk turda bitsin' mesajını verdikten sonra sevilen şarkılarını seslendirdi. Sanatçı, sevenlerine 'Amed' 'Puşta Bel Bağlama' gibi şarkıları seslendirdi.