Özel Haber

Mersin’de Yüzlerce Aday KPSS İçin Ter Döktü

Binlerce aday kamuda iş sahibi olma hayaliyle Mersin’de KPSS’ye katıldı. Sınav merkezlerinde büyük bir heyecan yaşanırken, aileler de dışarıda dua ederek sonuçları bekledi.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin'de yüzlerce memur adayı KPSS heyecanı yaşadı.

Mersin’de yüzlerce lise mezunu ve lise öğrencisi, kamuda iş bulma umuduyla Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınavı, 10.15 itibariyle başladı.

Sınava katılacak adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine gelerek sınav için hazırlıklarını tamamladı. Kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrollerinin ardından adaylar sınav salonlarına alındı. 

Mersin'deki sınav merkezlerinde yoğun bir heyecan yaşanırken, sınava giren adaylardan Dilara Otak, "Bu sınav hayatımın dönüm noktası, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım," diyerek duygularını dile getirdi.

Adaylar sınavdayken, okul dışında bekleyen aileler ise heyecanlı bir bekleyiş içindeydi. Birçok aile, sınavın başarıyla geçmesi için dua ederken, çocuklarının sınav sonrası mutlu haberlerle çıkmalarını bekledi.

Saat 10.15’te başlayan sınav, 12.25’te sona erecek. Adaylar, kamuda çalışma hayalini gerçekleştirmek için bu zorlu sınavın ardından sonuçları merakla bekleyecekler.