Devrim Kartal

Salih Tıraş ‘Yöresel Tatlar’ Gösterisi ile Mersin'de Sahne Alıyor Salih Tıraş ‘Yöresel Tatlar’ Gösterisi ile Mersin'de Sahne Alıyor

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, "8. Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu"nda şehitleri anmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Bu anlamlı tur, İstanbul Arnavutköy'den başlayarak, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara ve Aksaray üzerinden 6 gün süren bir rota izledi. 34 bisikletçi, bu şehirlerdeki şehitliklerden aldıkları toprakları 950 kilometre pedal çevirerek Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir'in kabrine ulaştırdı.

Bu önemli etkinlikte Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim alan sporcular; Ömer Nurettin Çolak, Murat Güner ve antrenörleri Ahmet Yurteri, turun tamamlanmasının ardından Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar'ı ziyaret etti. Ziyarette, bisikletçilerin tur boyunca gösterdiği performans ve kazanılan deneyimler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vedat Akyar, yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler, gençlerimizin milli değerlerle bütünleşmesini sağlarken, aynı zamanda sporcularımızın da fiziksel ve mental olarak kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor" dedi. Ayrıca, Akyar bu etkinliğin her yıl geleneksel olarak sürdürülmesinin planlandığını belirtti.

Kaynak: Devrim Kartal