Gündem

Mersinli itfaiyeciler yemin etti

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığında, 2023 yılının Mayıs ayında göreve başlayan ve 1 yıllık sürelerini doldurup, asaleten memur olmaya hak kazanan 100 itfaiye eri için ’yemin töreni’ düzenlendi.

Abone Ol

ATA Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye bürokratları ile itfaiye erleri ve aileleri katıldı. Konuşmasına, yemin töreni gerçekleştirilen erlerin Türkiye’nin en önemli kentlerinden birinde görev yapacaklarını vurgulayarak başlayan Başkan Seçer, resmi olmayan verilere göre Mersin’de 2.7 milyon insanın yaşadığını belirterek, “Mersin; coğrafya itibariyle birçok afet riski altında olan bir şehir. Deprem bölgesinde görülmese de deprem yaşanma ihtimali olan coğrafyaya komşu bir şehir. Yüz ölçümü olarak 16 bin kilometrekare. Orman yangını, Akdeniz’de meydana gelecek yeraltı hareketlerinde tsunami tehlikesi yaşayan bir kent. Aynı zamanda enerji koridoru noktasında, burada yakıt tankları var ve meydana gelebilecek patlamalarda yüksek risk taşıyan bir şehir” diye konuştu.

“Her canlı bu evlatlarımıza emanet”

Yaşanılacak doğal afetlerin yanı sıra, nükleer santral inşaatının da kentte devam ettiğini kaydeden Seçer, “Mersin coğrafya olarak dağ-deniz mesafesi özellikle batıya doğru gittikçe neredeyse sıfırlanan, doğal olarak da ani yağışlarda, ani taşkın ve sel tehdidi olan bir şehirdir” ifadelerini kullandı. Yaşanılacak risklere dikkat çeken Seçer, “Bütün bunları bir araya getirdiğiniz zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatının ne kadar önemli bir teşkilat olduğunu da gözler önüne sermiş olursunuz. Bu nedenle ’liyakat, modern bir teşkilat, modern araç-gereçler, cihazlar ve en son teknoloji’ diyoruz. Çünkü bir anlamda insan canı bu evlatlarımıza emanet. Her canlının; bir kuşun, bir canın, bir kedinin, bir yerde mahsur kalan bir köpeğin imdadına itfaiye teşkilatı yetişiyor ve müdahale ediyor” şeklinde konuştu.

“İtfaiye Teşkilatımızı Türkiye’nin en saygın teşkilatları haline getirmeye çalışıyoruz”

İtfaiye Teşkilatının Büyükşehir Belediyesinin göz bebeği olduğunu vurgulayan Seçer, “2019 yılında göreve geldikten sonra yıllık bütçelerimizi yaparken ön plana aldığımız birimlerimizin başında itfaiye teşkilatımız geliyordu. İhtiyaç olan personel konusunda önümüzü açması durumunda ’ama, fakat, lakin’ demeden yenileyerek, gençleştirerek daha liyakatli düzeyde personelle donatarak, Türkiye’nin en saygın teşkilatı haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.