Özel Haber

Mersinli Sporcular Taekwondo Şampiyonasında Türkiye Üçüncüsü Oldu

Mersinli genç taekwondo sporcuları, Sivas'ta düzenlenen Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası'nda üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Esma Nur Geyik, Meryem Gökçe Dağkaya ve Elif Sarı, kendi ağırlık kategorilerinde Türkiye üçüncüsü oldular.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sivas'ta gerçekleşen "Sıla Medine Kavurat Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası"nda Mersinli sporcuların büyük bir başarıya imza attığını duyurdu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2024 faaliyet programında yer alan şampiyona, 09-14 Temmuz tarihleri arasında Sivas'ta düzenlendi. Etkinlik, Türkiye'nin 76 ilinden yaklaşık 4000 sporcunun katılımıyla gerçekleşti, bu geniş katılım şampiyonayı oldukça rekabetçi kıldı.

Mersin'den üç genç sporcu, kendi ağırlık kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarı elde etti. Esma Nur Geyik 27 kg, Meryem Gökçe Dağkaya 30 kg ve Elif Sarı 33 kg kategorilerinde ülkemizi gururlandıran performanslar sergiledi.

Mersinli sporcuların bu başarısında büyük pay sahibi olan antrenörler Ercan Aldemir, Fuatcan Aldemir ve Ramazan Yılmaz'a teşekkürler sunuldu. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, antrenörlerin ve sporcuların başarılarının devamını diledi.