Özel Haber

Mersinli Sporcular Türkiye Şampiyonası'ndan 5 Madalyayla Döndü

Kastamonu’da düzenlenen Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda Mersinli sporculardan 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya!

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan ve 75 il, 800 kulüpten yaklaşık 2750 sporcunun katıldığı “Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası”, Kastamonu’da büyük bir heyecanla tamamlandı. Şampiyonada mücadele eden Mersinli sporcular, elde ettikleri 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile büyük bir başarıya imza attılar.

Mersin’i temsil eden sporculardan +78 kg’da mücadele eden Fırat Murat Taha Günüç, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu. 45 kg’da Nuri Nisir ve 63 kg’da Ceren Çetinel ise Türkiye 2’ncisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldular. 49 kg’da Melissa Yıldız ve 59 kg’da Hayrunisa Gürsoy da Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazanarak Mersin’e döndüler.

Sporcuların bu büyük başarıları, Mersin’de taekwondo sporunun gelişimine katkı sağlayan antrenörlerin özverili çalışmalarıyla taçlandı. Sporcuların başarısında emeği geçen antrenörler Mehmet Doğan, Ercan Aldemir, Fatih Serçe, Ahmet Gündüz, Bahri Mumcu, Fuatcan Aldemir ve İlhan Taşkın, genç sporcuların gelişiminde önemli rol oynadılar.