Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinde yeni bir uyarı yayınladı ve İstanbul'un batısındaki ilçeler, Tekirdağ ve Kırklareli'nde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu.

Saat 17.00'ye kadar etkili olması beklenen sağanakla ilgili Meteoroloji'nin uyarısı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmeler ve Meteoroloji radarı verilerine göre; bugün Marmara'nın kuzeybatısında beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Tekirdağ'ın merkez, Muratlı, Saray, Marmaraereğlisi, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı ve Çorlu ilçeleri, Kırklareli'nin merkez, Lüleburgaz, Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçeleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Koordinasyon Merkezi (AKOM) da benzeri bir uyarı yaparak sıcaklığın 6-8 derece arasında düşeceğini, yağışın bugün akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini belirterek ilgilileri uyardı.

SAĞANAK FATİH'TE ETKİLİ OLDU

Fatih'te sağanak yağış etkili oluyor.

Artvin Valisi Ünsal taşkın bölgesinde incelemelerde bulundu Artvin Valisi Ünsal taşkın bölgesinde incelemelerde bulundu

Yağış nedeniyle trafikteki araçlar zor anlar yaşarken sağanak yağışın etkili olduğu Küçükçekmece'de D-100 karayolu Yenibosna mevkiinde araçlar ilerlemekte zorlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi