Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri, Ordu’nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay’ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülmektedir. Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimleri ve Konya’nın batı ilçelerinde yerel olarak güçlü olacağı tahmin edilmektedir. Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden güçlü rüzgar (40-60 km/sa) bekleniyor.

 Hava Sıcaklığı
Önemli bir değişiklik beklenmemektedir ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgar, çoğu zaman kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de yer yer güçlü (40-60 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir.

 Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimleri ve Konya’nın batı ilçelerinde yerel olarak güçlü olması beklendiğinden, sel, su baskını, yağış anında güçlü rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgelerimizde Hava Durumu

Marmara
- Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında yer yer güçlü (40-60 km/sa) eseceği bekleniyor.
  - Bursa: 20°C, Parçalı ve az bulutlu
  - Edirne: 22°C, Parçalı ve az bulutlu
  - İstanbul: 24°C, Parçalı ve az bulutlu
  - Kocaeli: 23°C, Parçalı ve az bulutlu

 Ege
- Parçalı ve az bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kuzeyinde yer yer güçlü (40-60 km/sa) eseceği bekleniyor.
  - Afyonkarahisar: 31°C, Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Denizli: 38°C, Parçalı ve az bulutlu
  - İzmir: 36°C, Parçalı ve az bulutlu
  - Manisa: 39°C, Parçalı ve az bulutlu

 Akdeniz
- Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimlerinde yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Adana: 35°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Antalya: 34°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Hatay: 31°C, Parçalı bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Isparta: 33°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 İç Anadolu
- Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Sivas ve Niğde çevreleri ile Konya’nın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya’nın batı ilçelerinde yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Ankara: 32°C, Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Çankırı: 34°C, Parçalı bulutlu
  - Eskişehir: 32°C, Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Sivas: 28°C, Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Batı Karadeniz
- Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor
  - Bolu: 30°C, Parçalı bulutlu
  - Düzce: 32°C, Parçalı bulutlu
  - Sinop: 29°C, Parçalı bulutlu
  - Zonguldak: 29°C, Parçalı bulutlu

 Orta ve Doğu Karadeniz
- Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri ve Ordu’nun doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’de yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Amasya: 35°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu
  - Artvin: 27°C, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Samsun: 33°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu
  - Trabzon: 29°C, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak güçlü olması bekleniyor.

 Doğu Anadolu
- Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Malatya’nın batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusunda yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Erzurum: 28°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Kars: 27°C, Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak güçlü olması bekleniyor.
  - Malatya: 36°C, Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel batısı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  - Van: 30°C, Parçalı ve az bulutlu

 Güneydoğu Anadolu
- Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
  - Diyarbakır: 42°C, Az bulutlu ve açık
  - Gaziantep: 36°C, Parçalı ve az bulutlu
  - Siirt: 39°C, Az bulutlu ve açık
  - Şanlıurfa: 41°C, Az bulutlu ve açık

"20 Yıl İçinde Dünya Nüfusunun %70'i Ciddi Risklerle Karşılaşacak" "20 Yıl İçinde Dünya Nüfusunun %70'i Ciddi Risklerle Karşılaşacak"

 Denizlerde Hava
- Ege ve Orta Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi