Kadri Duman

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin ve çevresi için turuncu kodlu yoğun yağış uyarısında bulundu. Vatandaşların olası su baskınları, sel, yıldırım düşmesi gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Uzmanlar, beklenen yoğun yağışların özellikle altyapı sorunlarına ve trafikte aksamalara yol açabileceği konusunda uyardı.

meteoroloji-den-gok-gurultulu-saganak-ve-kar-yagisi-uyarisi

Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı: "Birlik ve Dayanışma İçinde Bu Zorlukların Üstesinden Gelmeye Çalışıyoruz” Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı: "Birlik ve Dayanışma İçinde Bu Zorlukların Üstesinden Gelmeye Çalışıyoruz”

Turuncu kod, hava durumunun tehlikeli olduğunu ve hava koşullarının günlük yaşamı etkileyebilecek düzeyde olumsuzluklar içerdiğini ifade ediyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde düşüş gibi olası risklere karşı uyarılarda bulunuyor.

Mersin Valiliği ve yerel belediyeler, olası olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri aldıklarını ve acil durum ekiplerinin teyakkuzda olduğunu açıkladı. Vatandaşlardan, yetkililerin uyarı ve tavsiyelerine uymaları ve özellikle dış mekan etkinliklerini sınırlamaları istendi.

2791448

Meteoroloji yetkilileri, yağışların şiddetinin ve süresinin değişebileceğini belirterek, vatandaşları güncel hava durumu tahminlerini takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya çağırdı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan kişilerin dışarıya çıkmamaları önerildi.

Mersin ve çevresindeki vatandaşlar, ani sel, su baskını ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaya ve güvenlik önlemlerini artırmaya davet edildi. Hava durumunun daha fazla bozulması durumunda, yetkililer tarafından ek uyarılar yapılacak.

Kaynak: Kadri Duman