Özel Haber

MEÜ Öğrencileri TEKNOFEST'te Finalde

Barış Karacadağ ve Yener Alaçayır, TEKNOFEST T3 AI Büyük Dil Modeli Yarışması'nda projeleriyle ilk 16'ya girerek finale katılma hakkı kazandı.

Abone Ol

Kadri Duman

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı’nda eğitim gören 4. sınıf öğrencileri Barış Karacadağ ve Yener Alaçayır, büyük bir başarıya imza attı.

Kurdukları “zerotoheroNLP” takımıyla, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Erman Uzun’un danışmanlığında gerçekleştirdikleri projeleri, 6-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Türkçe Doğal Dil İşleme yarışmasında, finale kalan 163 takım arasından 13. sırada yer aldı.

Öğrenciler ayrıca, TEKNOFEST T3 AI Büyük Dil Modeli Yarışması’nda da büyük bir başarı gösterdi. Barış Karacadağ ve Yener Alaçayır tarafından önerilen ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Kutlu Demir’in danışmanlığını üstlendiği “ZelzelLLM” projesi, 277 proje arasından sıyrılarak ilk 16 proje arasına girdi.

Bu başarıları sonucunda, projeleri TEKNOFEST’in bir parçası olma hakkı kazandı. 2-6 Ekim 2023 tarihleri arasında Adana'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST finalinde, öğrenciler bu projeleriyle daha geniş kitlelere ulaşma ve Türkiye’nin en prestijli teknoloji etkinliklerinden birinde yer alma fırsatını elde ettiler.