İMECE Gazetemize ziyaret gerçekleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Ali Kıratlı meclisin yanı sıra Mersin’i de ihmal etmediğinin altını çizdi. Sahada olmaya özen gösterdiğini ve herkese ulaşabilir, dokunabilir bir milletvekili olmaya çalıştığını ifade etti. Kıratlı, “Bir Mersin Milletvekili olarak herkesi temsil etmek için bu yola çıktım. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Elbette ki kendi partimizde olması bizi mutlu eder ama sonuç olarak aynı partide olmasak bile bu devletin, bu memleketin imkanları herkese yeter. Yeter ki insanlara dokunabilelim. Benim için aslolan konu Mersin’e yapılan hizmetler, yatırımlardır” diyerek mevzu bahis Mersin olunca kaplarının herkese açık olduğunu söyledi. 

“PARTİMİZE KARŞI ÖN YARGI VAR”
AK Parti’ye karşı bir ön yargının olduğuna dikkat çeken Vekil Kıratlı, “Genelde partimize karşı bir ön yargı var. Tutucu, muhafazakar diye. Ama bizim kapımız herkese açık. Benim de görüşüm bu yönde. Bir Mersin Milletvekili olarak herkesi temsil etmek için bu yola çıktım. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Elbette ki kendi partimizde olması bizi mutlu eder ama sonuç olarak aynı partide olmasak bile bu devletin bu memleketin imkanları herkese yeter. Yeter ki dokunabilelim insanlara. Benim aslolan konu mersine yapılan hizmetler, yatırımlardır” dedi. 

Narin'in Mezarı Yapıldı Narin'in Mezarı Yapıldı

“FİZİKEN BURADA OLAMASAM DA GÖZÜM DE KULAĞIM DA HEP BURADA”
Mersin’i de meclisi de hiç aksatmadığını söyleyen Kıratlı, “Sahada ulaşılabilir dokunulabilir bir milletvekili profili çizmeye gayret ediyorum. Ailemi de götürmedim. Yani bir ayağım sürekli burada olacak. Fiziken burada olamasam da gözüm de kulağım da hep burada olacak. Tüm siyasi partiler için söylüyorum; Mersin 2 milyon nüfuslu bir kent ve 5 yıl boyunca belki ulaşsan, dokunsan yaklaşık 20 bine kişiye temas edebilirsin bireysel ve fiziksel anlamda. Genel başkanın memnun ettiği kişiyi memnun edersen siyaseten zaten uzun soluklu oluyorsun.  İlçe başkanıyken de karşı tarafın partisini sormazdım. Şimdi de aynı şekilde düşünüyor ve hareket ediyorum” dedi.
 

“MEVZU BAHİS MERSİN OLUNCA KAPIM HERKESE AÇIK”3
“SEKTÖR AYIRIMI YAPMIYORUM”
Burada sektör ayrımı gözetmeksizin her sorunu her talebi Ankara’ya taşıdığına değinen Vekil Kıratlı, “Gerekli görüşmelerde gerekli girişimlerde bulunuyorum. Bir sorunu sahibi kadar bilemem, bu nedenle sorunun bizzat muhataplarını Ankara’da misafir edip gerekli ön hazırlığını yaparım. Sorunu en iyi, o sorunu yaşayan bilir. Bu nedenle sorunları olanlarla, çözümü halledecekler arasında köprü görevini seve seve üstlenirim” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR NOKTASINDA EN BÜYÜK SIKINTIMIZ BU”
Mersin en önemli sorunlarının başında gelen Pamukluk ve Berdan Barajı hakkında da açıklamalarda bulunan Kıratlı, “Geçtiğimiz yaz içme suyu ve sulama suyu anlamında sıkıntılar yaşandı. Pamukluk Barajı’nın özellikle içme suyu anlamında Berdan’a aktarılmasıyla alakalı boru hatlarıyla birlikte arıtmasının da aynı anda yapılması gerektiğinin altını çizmişti Nureddin Nebati Bey bir toplantıda. Büyükşehir’e de seslenerek ‘gelin bunu beraber yapalım, biz boru hatlarını başlayalım siz de aynı anda olacak şekilde arıtmasını yapın karşılayacak durumda değilseniz de iller bankasından uygun bir şekilde maliyetinin karşılanması için yardımcı olayım’ demişti. Bu yazı atlattık ama gelecek yaz daha çok sıkıntı yaşayacağımız ortada. Ama hala bir ses yok büyükşehir tarafından. Yani masanın hep bir ayağı eksik kalıyor” dedi ve Büyükşehir noktasında en büyük sıkıntılarının bu olduğuna vurgu yaptı. 

ÇEŞMELİ VE HAVALİMANI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ
Kıratlı, “Geçenlerde Cumhurbaşkanımıza 1 dakikalık bir şey arz etme fırsatım oldu. Çeşmeli yolu ile havaalanını dile getirmiştim. 3 gün sonra Ulaştırma Bakanımız buradaydı. Demek ki doğru ifade edilebiliyorsa sonuca varılıyor” dedi.
Havaalanı için bir sıkıntı olmadığını ve özel takipte olduğunu söyleyen Vekil Kıratlı, “Ocak ayı içerisinde açacağız. Hatta tarihte verildi 7 Ocak tarihinde açacağız. Ama biz yine de yerel seçim öncesi diyoruz havaalanı için” dedi. 
Çeşmeli yolu için de konuşan Kıratlı, “Daha önce planladığımız güzergahta sıkıntı yoktu ama o bölge öyle bir yer ki kazmayı vurduğunuz zaman 1 metre sonra sit alanı çıkıyor. Hiç umulmayan sit alanları çıkabiliyor. Fiziki olarak bakılıyor sorun yok ama çalışmaya gelince sit alanı çıkıyor. Yani bir güzergah değişikliği söz konusu oldu mecburen. Bir de maliyetler yüzde 20’nin üzerine çıktığı zaman yeniden bir fiyat revizyonu yapmak zorundayız. Cumhurbaşkanımıza tekrar arz edildi. Süreci takip ediyoruz. Bakanımız da istiyor bitirmeyi. Yakın zamanda bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Seren Sabuncu